Voorbeschouwing Spouwen-Mopertingen – KDS

Zo, hier staan we dan, één maand later. Eén maand na onze “schreeuw” om het overwicht op het veld eindelijk eens om te zetten in punten. Ondertussen zijn we vier weken en dus vier wedstrijden verder en staat er een mooie 12 op 12 op de tabellen. Meer dan we hadden durven dromen. 10 doelpunten gemaakt en al meer dan 200 minuten geen doelpunt meer gekregen. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

Het toont aan hoe relatief alles is in het voetbal, en hoe moeilijk het kan zijn om tegen een bepaalde perceptie te vechten. Kijk maar naar onze volgende tegenstander: Spouwen-Mopertingen. Na 10 wedstrijden is de balans quasi volledig in evenwicht. Beide ploegen hebben 4x gewonnen maar ook 6x verloren. Zij maakten iets meer doelpunten maar slikten er anderzijds ook meer dan onze defensie. Alleen zijn zij met 9 op 12 aan het seizoen begonnen en verloren ze slechts 3x op rij. Dan leeft al snel de perceptie dat deze ploeg hoger kan ingeschat worden.

Waar de waarheid ligt? Allicht in het midden, zoals zo vaak. Misschien zijn we er zondag rond de klok van 17u iets wijzer over. Feit is dat KDS ondertussen weer helemaal op het juiste spoor zit. Niet dat we er van afgeweken waren, maar het harde werk dat er wekelijks wordt geleverd in combinatie met de dubbeltje dat deze periode langs onze kant valt, zorgt er voor dat we netjes tussen de mensen staan in de rangschikking.

Barkellil viel uit op de donderdagtraining en lijkt voor langere tijd uit. De meeste andere spelers die last hadden van kwaaltjes links en rechts zijn fit. Benamar zijn schoring zit er op en is dus opnieuw selecteerbaar. Enkel De Marree, Egerickx en Dondo blijven out.

Afspraak zondag in Bilzen, om 15u! Supporters op post!

Stadion

Norbert Beulsstadion
Blookstraat 31, 3740 Bilzen, België

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *