Voorbeschouwing Petegem-KDS

Zondagavond zat iedereen met een groen-wit hart eventjes op een roze wolk, en terecht. Voor het eerst sinds lang nog eens een overtuigende overwinning en ondertussen toch een mooi reeksje van 8 op 12. Daar mag je terecht fier op zijn.

Maandagochtend stond iedereen weer nuchter met beide voeten op de grond. Operatie redding is namelijk nog maar net begonnen, we zijn er nog lang niet. Daarvoor moeten we in zoveel mogelijk wedstrijden punten sprokkelen, te beginnen nu zondag op het veld van Sparta Petegem.

Rare ploeg, die mannen van Petegem. Op het eerste zicht denk je: “hier valt iets te rapen”. Maar vergis je niet, voor je het weet loop je in hun val en slaan ze medogenloos toe. Een hecht blok, dat al jaren samen speelt met enkele toppers in hun rangen, topschutter Dave Joye op kop.

Vorig jaar voerden ze zelfs enige tijd het klassement van 2e amateur aan. Het was pas in het slot van de competitie dat Rupel-Boom er in slaagde hen van de leidersplaats te stoten. Dit seizoen lijken Mandel United en Winkel Sport iets te sterk (vorig weekend trouwens met 2-1 verloren op het veld van leider Winkel Sport), maar daarachter blijkt Petegem de sterkste van het pak. Al moet gezegd dat hun 2e periode wat stroever verloopt. 3 nederlagen op 8 wedstrijden, dat is onder het gemiddelde dat we van hen mogen verwachten, en dus zullen coach Van Acker en zijn troepen er ongetwijfeld op gebrand zijn om zondag tegen KDS weer aan te knopen met de overwinning. Een verwittigd man is er 2 waard!

Door de sneeuw werd het geen evidentie om te trainen deze week. Toch wist coach Van Nerom zijn manschappen weer fijntjes voor te bereiden om zondag een extra stapje te zetten richting veiligere oorden. Dat moet jammer genoeg zonder Benamar en Charlier (beide liepen tegen Menen een blessure op). Frick en Vanderelst zijn dan weer opnieuw beschikbaar na ziekte. Ook Ibn Hach is opnieuw inzetbaar na een operatie aan het oog.

Aftrap nu zondag om 15u00, op de Gaversesteenweg 240 in Petegem a/d Leie (Deinze). Be there!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.