Voorbeschouwing KDS – SK Londerzeel

Laat ons een kat een kat noemen: KDS – SK Londerzeel is voor ons de enige echte derby dit seizoen. Puur en alleen al door de geschiedenis die aan deze wedstrijden verbonden is blijft dit de wedstrijd die door de supporters van beide ploegen met rood staat aangekruist in de agenda. Wederzijds respect, dat wel hoor, al leeft bij hen het gevoel dat Diegem hun zwarte beest is. Bij ons is dat net andersom. Het voorbije seizoen was het wat ons betreft in ieder geval een zure 0 op 6!

Zondag kan er echter geen sprake zijn van enige vergelijking met vorig seizoen. SK “kocht” als het ware een volledig nieuwe ploeg bij elkaar. Kapitein Dellevoet is zowat de enige die nog overeind blijft van de laatste jaren. Aan ambitie geen gebrek. Coach Geys nam de betere jongens van Duffel mee in z’n zog, aangevuld met ronkende namen zoals Mitu van Eendracht Aalst om er maar één te noemen. En dus treffen we zondag in feite een nieuwe tegenstander. Een tegenstander die ondanks de ambities niet meteen op toerental leek te komen. Het tikje op de eerste speeldag (0-5 thuis tegen Cappellen) stond allicht niet op de wishlist, maar de ploeg herstelde zich knap en gaf vorige week Hoogstraten het nakijken.

Bij ons een ander verhaal. Het seizoen gestart met 10 dezelfde jongens aan de aftrap in vergelijking met de laatste wedstrijden van vorig seizoen. 5 van die 10 uit eigen jeugdopleiding trouwens, nog zo’n kenmerk van onze club. Een succesvol recept zo blijkt, want de recente 7 op 9 brengt ons zelfs virtueel aan de leiding van het klassement. Al hoeft dat niet helemaal te verbazen natuurlijk. Nemen we er even het klassement bij van de laatste 15 wedstrijden van vorig seizoen, dan merk je dat KDS ook daar de rangschikking topt. We herhalen het maar al te graag, maar het is duidelijk dat onze lange termijn visie zijn vruchten afwerpt.

En toch… toch is het iedere wedstrijd weer starten vanaf nul. Van zodra de bal rolt om 15u00 kunnen al die statistieken in de prullemand. Er zal weer 90 minuten lang geknokt moeten worden om eventueel één of drie streepjes achter het puntentotaal te mogen bij trekken. Ieder streepje brengt ons dichter bij die eerste en oh zo belangrijke doelstelling: zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Wat daarna komt is bonus. Iedere bonus is trouwens welkom, want na SK wacht ons een drieluik tegen Hasselt, Lyra-Lierse en Cappellen, drie ploegen die we eind april allicht in de linkerkolom zullen terugvinden. En nu we daar ook in die linkerkolom staan, willen we daar het liefst van al ook blijven.

Bautmans trainde deze week niet en is wellicht ook niet inzetbaar zondag. Verder blijven ook De Koker en Dondo onbeschikbaar. Voor de rest een topfitte kern waar de coaches uit kunnen selecteren.

De aftrap wordt gegeven door N-VA Machelen-Diegem, waarvoor onze oprechte dank!

Alle supporters op post! Kom tijdig naar het stadion (met mondmasker), er zijn slechts 400 aanwezigen toegelaten.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marnic ClaesGuido Verheyen
Robby Keuleers

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *