Voorbeschouwing KDS – Menen

De winterstop. Het is en blijft een vies beestje. Voor de één een welgekomen pauze, voor de andere net op het verkeerde moment. Bovendien wordt de winterstop de laatste jaren door als maar meer ploegen aangegrepen om zich te versterken. En dus was het vorige week toch een beetje afwachten hoe de waardeverhoudingen nu precies lagen.

De eerste kaarten na de winterstop zijn ondertussen geschud, en die ogen gunstig voor KDS. Een verdiend punt meegenomen uit Gullegem, met daar bovenop een bevestiging van het stijgende vormpeil. Nu reeds 3 wedstrijden op rij ongeslagen, of zoals hier eerder werd genoteerd: 4 op 6 tegen Westhoek en Gullegem tegenover 0 op 6 uit de heenronde, het geeft de burger moed!

Anders vergaat het de troepen van Pascal Verriest uit Menen. Voor hen was het een winterstop met zwarte sneeuw. Voorzitter Benoit Deny kondigde namelijk aan om er na 23 jaar een punt achter te zetten, en dat zorgde voor een kleine aardverschuiving in en rond Menen. Deny heeft het onder andere over een gebrek aan steun vanuit de voetbalbond voor amateurclubs. Op de nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdag kon er nog geen opvolger worden voorgesteld en bovendien haakt ook de hoofdsponsor af. Woensdag was er opnieuw een uitzonderlijke vergadering, maar ook daar geen witte rook. Deny had zijn levenswerk ongetwijfeld om een andere manier willen overdragen. Het parcours dat de club onder zijn bewind heeft afgelegd verdient niets dan lof. Met mondjesmaat uit de provinciale voetbal ontsnapt en zich opgewerkt tot een vaste klant in nationaal voetbal, in een regio waar de concurrentie ongemeen hard is, chapeau!

Sportief doet Menen het nochtans prima. De heenronde afsluiten met 25 punten als promovendus is ongemeen knap. Afgelopen zondag verloor Menen met 3-1 in Petegem, al valt dat natuurlijk in te calculeren. De uitsluiting van spelmaker Axel Harinck in de 89e minuut bezorgde coach Verriest dan weer wat extra kopzorgen in zijn voorbereiding op de wedstrijd tegen Diegem.

KDS van zijn kant gaat voluit voor de drie punten zondag. Er is namelijk geen andere weg die ons naar betere regionen in het klassement kan brengen. De technische staf kan hiervoor opnieuw beroep doen op Lander Van Lautem (nek) en Elias Blanckaert (examens). Dieter Vanderelst valt dan weer af (griep).

Het BK Cyclocross is voorbij, dus er zijn geen redenen meer om zondag niet naar het Gemeentelijk Sportstadion af te zakken en onze gasten naar de overwinning te schreeuwen! Aftrap om 15u00!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.