Voorbeschouwing KDS – Mandel United

Na een weekje rust dankzij de paasklokken staat KDS voor het laatste tweeluik van de competitie. Thuis tegen Mandel (2e) en uit tegen Wijgmaal (3e): niet meteen de makkelijkste afsluiter die je kan wensen!

Zelf staan wij – met gepaste trots – op een voorlopig 9e plaats na een knappe remonte in de terugronde. Gek genoeg geeft die remonte (26 op 39) ons nog steeds geen zekerheid over het behoud in de 2e amateurklasse, en dus moeten wij zondag nog eens vol aan de bak.

Mathieu Van Der Poel bewees in de Amstel Gold Race dat een wedstrijd pas voorbij is op de streep en niet 1km vóór de streep. En zo denken wij er ook over. Aanval is de beste verdediging, en dus gaan we niet rekenen op een misstap van de andere ploegen, maar gaan we zelf voor puntengewin. Het liefst nu zondag, desnoods volgende week in Wijgmaal.

OK, het moet al heel hard tegenslagen, maar opnieuw, it ain’t over till it’s over!

Mandel is natuurlijk niet de ideale tegenstander om aan zulke opdrachten te beginnen. In de heenronde bleek het team van coach Lieven Gevaert duidelijk nog een maatje te groot. De nodige voorzichtigheid en nuchterheid is dus op z’n plaats. Wat niet wil zeggen dat we ons met z’n allen naar de slachtbank gaan laten leiden.

De coach kan hiervoor beroep doen op een nagenoeg volledig fitte kern. Enkel De Bouw trainde niet ten gevolge van een trap op de enkel in Ronse en is meer dan waarschijnlijk buiten strijd. Egerickx en Benamar hebben de trainingen hervat, al is wedstrijden spelen natuurlijk nog een ander paar mouwen.

Iedereen op post zondag voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen! Aftrap om 15u00.
De wedstrijdbal wordt geschonken door begrafenisondernemer Hernalsteen uit Neder-over-Heembeek.

Tip: lees zeker nog eens het parkeeradvies voor de wedstrijd van zondag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.