Voorbeschouwing Diegem – Harelbeke

Zondag staat KDS op opnieuw oog in oog met KRC. Niet Gent deze keer maar Harelbeke.

Tiens, KRC Harelbeke, de ploeg waar onder meer Hein groot werd? Ja en neen.

Het Harelbeke dat eind jaren 90 furore maakte in 1e klasse ging in 2001 in vereffening. Een fusie met Ingelmunster was de redding. Het stamnummer 1615 verdween uit de boeken en de nieuwe club ging als KSV Ingelmunster Zuid-West van start in 2e klasse onder het stamnummer 1574 van Ingelmunster.

De afgelopen 15 jaar zijn op z’n minst gezegd hobbelig te noemen. 4x degradaties, 3 promoties en 3 naamsveranderingen later startte in het seizoen 2016-2017 de club opnieuw onder de naam KRC Harelbeke aan de competitie in 2e amateurklasse. De enige constante doorheen het traject: het prachtige Forestiersstadion!

Net als KDS kende ook Harelbeke een moeilijke start van het seizoen, 3 opeenvolgende nederlagen waren het harde verdikt. Drie speeldagen later telt te ploeg evenveel overwinningen, waardoor het nu op een comfortabele 8ste plaats kampeert met 9 op 18.

Bijna hoorde Harelbeke trouwens thuis in het rijtje met Mandel United, Deinze en Knokke. Als amateurclub dreven zij in de 16e finales van de Crocky Cup KV Kortrijk tot het uiterste en werd het pas in het slot van de wedstrijd 0-1. 9 op 9 en bijna stunten in de Beker… een ploeg in de goede flow heet dat dan.

Zijn wij dan kansloos? Absoluut niet!

Deze reeks staat bol van verrassingen en onverwachte uitslagen. Meer en meer wordt duidelijk dat “de form van de dag” een niet te onderschatten factor is. Waar een ploeg de ene speeldag stunt tegen een grote naam, kan die een week later een pak voor de broek krijgen bij een zogeheten mindere ploeg. Het verschil tussen de meeste ploegen is bijzonder klein. Ieder detail telt, en daar werken onze gasten kei hard aan!

Voor de wedstrijd van zondag keren 3 basisspelers terug na een weekje afwezigheid en kan de staf kiezen uit een voltallige kern.

Zondag iedereen op post dus, maar vergeet niet om eerst te gaan stemmen!

De wedstrijdbal wordt geschonkel door ’t Stopsel. Aftrap om 15u00

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.