Voorbeschouwing KDS – KFC Houtvenne

Oef! Dat was al even geleden dat KDS de opener van het seizoen winnend kon afsluiten in 2e amateur, het vroegere 3e klasse. Het moet ergens in 2009 geweest zijn, in Hasselt, toen mannen als Dupont en Hmouda nog in Diegem voetbalden. In voetbal betekent dat een eeuwigheid.

Het brengt in ieder geval wat rust in de boite. Bevestiging ook, na een unieke periode van uitstel en onzekerheid. We staan er, punt aan de lijn! Rust die we na woensdag bovendien goed kunnen gebruiken. De averij die we opliepen was niet min. Er waren al de 5 andere langdurig gekwetsten voor de match tegen City Pirates. Tijdens de wedstrijd moesten Honshoven en Barkellil gekwetst naar de kant en Labiad incasseerde een fameuze tackle (mocht overigens meer zijn dan geel, niet Mr. Cornelis?). Rust dus. Niet alleen fysiek (na 01:00 in bed) maar ook mentaal goed herstellen van zo’n slopende midweek match (in apocalyptische omstandigheden) is uiterst belangrijk.

Dat het een onuitgegeven elftal wordt, dat is zeker. Benlouafi is er sowieso niet bij na de dubbele gele kaart. Honshoven, Barkellil en Labiad kwamen niet zonder kleerscheuren van het veld, al worden zij mogelijk nog gerecupereerd. Aan de jonkies om hun kans te pakken om zich te tonen op het hoogste toneel! Niet dat we daar bang van hebben hoor. Even voor de statistiek: woensdag weer met 5 eigen jeugdspelers in de basis, en 3 op de bank. We kunnen het niet genoeg herhalen dat een visie bij KDS geen loos begrip is.

Tegenstander zondag is KFC Houtvenne. Tijdens ons kort verblijf in 3e amateur een taaie tegenstander. Een goeie mix van talent en ervaring, niet in het minst bij kapitein Glenn Van Asten. Op dit niveau een topper van formaat! Zij kregen woensdag op eigen veld 1-3 om de oren en zijn ongetwijfeld gebrand om zo snel mogelijk die eerste puntjes te sprokkelen.

Voor en na de wedstrijd zondag wordt onze kapitein, Pieter Jacobs, in de bloemetjes gezet. Zorg dat je het niet mist!

Aftrap om 15:00!

De wedstrijdbal wordt geschonken door Bierhandel Van Bever, waarvoor onze oprechte dank!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.