Voorbeschouwing KDS – FC Herderen-Millen

De Beker van België, het blijft iets “magisch”. Al was het de laatste jaren niet meteen een mooi verhaal voor KDS. De afgelopen 11 seizoenen staan er slechts 16 bekerwedstrijden op de teller. Vijf keer slaagden we er in onze 1e wedstrijd te winnen, evenveel keer was die 2e wedstrijd meteen ook het eindstation.

Voor het laatste echte beker-succes moeten we terug naar het seizoen 2008-2009. Nadat de troepen van Wielandts achtereenvolgens Opstal, Faymonville en Hamoir hadden uitgeschakeld, wachtte op 11 november van dat jaar de ultieme beloning. Een trip naar Daknam voor een matchke tegen het Lokeren van Georges Leekens. Georges had wel de nodige mazzel toen Nikske in de 88e minuut een own-goal maakte. Het moet het geluk van zijn gele sjaal zijn geweest, of stond zijn ploeg maar voor 90% goed? Wie zal het zeggen…

De jaren nadien zorgden ondermeer Dilbeek, Zele en de buren uit Machelen voor een koude douche in de 1e bekerwedstrijd van het seizoen. Niet meteen grote namen en een perfect voorbeeld dat we de gasten van FC Herderen-Millen niet moeten onderschatten. De Limburgers (1e provinciale) hebben er een knappe voorbereiding op zitten. Slechts 1 verlieswedstrijd, een ploeg in vorm dus. Denk maar aan Braine vorig seizoen. Is er op zo’n moment sprake van 1% onderschatting, dan loopt het mis. En dat zou zonde zijn…

Het traject naar een nieuw Beker-succes oogt namelijk meer dan ooit “haalbaar”. Hoe en wat, we gaan het er niet te veel over hebben. Het verhaal over de beer en zijn vel werd al veelvuldig besproken. Zondag de eerste opdracht tot een goed einde brengen is het enige wat telt. De wedstrijd tegen Melsbroek (ook 1e provinciale) toonde aan dat het gevaar om iedere hoek kan loeren. En dus is 100% focus en inzet een absoluut minimum.

Woensdag kreeg onze ploeg een tik tegen de oren. Ondanks een prima 1e helft werd het uiteindelijk toch nog 5-0. Het is op zo’n momenten er een beetje “doorkijken” natuurlijk, maar toch, 5-0, het is wel wat. Hier en daar wat oplap werk dus, een paar goede trainingen er tussen en dan zouden wij klaar moeten zijn voor zondag.

Lander Van Lautem blijft out. Hij herstelt nog steeds van een operatie aan de enkel. Daarnaast moet ook Auguy Dondo nog enige tijd in de ziekenboeg verblijven na de kwalijke trap die hij incasseerde tegen Tienen. Vermoedelijk gaat het hier om een onbeschikbaarheid van een 6-tal weken. Jordy De Koker en Mehdi Benlouafi zijn hoogst twijfelachtig voor zondag, en dus moet coach Van Nerom behoorlijk aan het puzzelen. Dat hij daar een krak in is, dat weten we, en dus hopen we met z’n allen op het beste.

Aftrap om 16u00! Vergeet je mondmasker niet!

Opgelet: voor bekerwedstrijden is je seizoensabonnement niet geldig!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Viki De CremerPhilippe Tanesy
Wouter Cochet

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.