Voorbeschouwing KDS – Eppegem

Terug naar maandag 19 november 2018. The day after. Op deze website lazen we deze haast profetische woorden:

“Spelen voor het behoud is een kunst, niet plezant maar het hoort bij het voetbal. Het gaat maar tussen drie of vier ploegen, al weet je nu nog niet precies wie. Gullegem staat er nog naast en daarboven moet er nog één of twee teams bij gesleurd worden. Elk jaar zakt er nog wel een ploeg door het ijs en dat zal dit jaar niet anders zijn. Met nog meer dan een halve competitie te spelen is dus niets onmogelijk, tenzij je zelf de handdoek werpt. Maar ben je dan het groen-witte shirt waard?”

Zo werd het verslag van de wedstrijd in Eppegem afgesloten. Wat voor een wedstrijd was dat! Eentje die iedereen met een groen-wit hart zo snel mogelijk wil vergeten. In die periode kreeg KDS trouwens geregeld een tik om de oren. De week voordien 0-4 tegen Winkel, 3-0 in Eppegem, 1-5 tegen Ronse, 5-1 in Mandel… Brrrrr, om rillingen van te krijgen.

Maar kijk, de handdoek werd niet geworpen, de groep stond op, bewees dat ze het groen-witte shirt waard zijn en zette met mondjesmaat de achtervolging in. De spelersgroep trok zich aan elkaar op en werd vakkundig klaargestoomd door onze technische staf. Ondertussen sluit KDS niet langer het rijtje maar staat het netjes tussen de mensen.
Geen hoongelach meer als het in de wandelgangen over Diegem gaat, zoveel is zeker. Die pluim mag deze groep zich in ieder geval al op de hoed steken.

Al is het werk natuurlijk nog niet af. We gaan dus niet achterover leunen, we gaan niet rekenen, maar keihard blijven knokken, nog 4 wedstrijden lang. Een derby zorgt sowieso al voor wat extra pigment, maar Eppegem deed er nog een schepje bovenop. Zondag werd na, de 1-5 pandoering tegen Menen, hun coach de laan uit gestuurd. Algemeen directeur Mark Talbut neemt over tot het einde van het seizoen en sprak zijn ambitie uit voor de wedstrijd van morgen: “De spelers moeten opstaan. Minder dan winst kan niet”. Dat van die verwittigde man…u kent het wel.

Voor de wedstrijd tegen Eppegem zijn Dieter Charlier en Mathias Vyncke opnieuw selecteerbaar. Benieuwd welke formule de coach nu uit zijn hoed zal toveren om een antwoord te bieden op een ongetwijfeld gemotiveerd en ambitieus Eppegem.

Zondag is het Ronde Van Vlaanderen en dus werd de wedstrijd tegen Eppegem verplaatst naar zaterdagavond. Aftrap om 19u30.

De wedstrijdbal wordt geschonken door Andre Panneels en oud-spelers Denis Dessaer, Max Beeckmans en Sasha Barideau die ons zaterdag een hart onder de riem komen steken. U komt toch ook?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.