Voorbeschouwing KDS – Eendracht Aalst

Oef! We zitten terug in het normale ritme. Na een hectische periode van twee maanden waarin KDS amper 5 wedstrijden speelde, staan er nu weer enkele opeenvolgende wedstrijden op het programma. Zo hebben we het met z’n allen graag, toch? Ongetwijfeld ook de tegenstander van zondag, Eendracht Aalst. Hun vorige wedstrijd dateert immers ook al van 21 februari!

In onze laatste voorbeschouwing hadden we het over ploeg in vorm Cappellen. Maar wat dan gezegd van de Ajuinen? 23 op 27. Dit kalenderjaar nog maar 2 doelpunten geslikt in 6 wedstrijden, anderzijds 10 doelpunten gemaakt, en op die manier de kloof met de 1e plaats aanzienlijk kleiner gemaakt. Meer zelfs, met 1 wedstrijd minder gespeeld en ook 1 punt minder dan het leidersduo Tienen/Bocholt, staan ze virtueel op kop. Het geeft onze stuntzege in Aalst alleen maar wat extra cachet, niet?

In ieder geval, we zijn ondertussen zo’n 130 dagen later, en zoals gezegd: de wit-zwarte trein staat op de rails, en dendert langzaam maar zeker door onze competitie. Minder prettig nieuws voor Den Iendracht is dat Mitch Dekuyper (de beste voetballer in onze reeks?) zich in de laatste wedstrijd thuis tegen Spouwen-Mopertingen blesseerde aan de enkel en voor langere tijd out lijkt. Als je dan als trainer naar de bank kijkt en daar ene Cocchiere ziet zitten, is het maar de vraag of dit effectief slecht nieuws is.

Nu, als wij de afgelopen dagen op training naar onze troepen keken, en de wedstrijd tegen Cappellen opnieuw voor de geest halen, hoeven we zeker en vast niet te veel te blozen als we zondag Den Iedracht in de ogen gaan kijken. De ploeg is perfect in balans, een ideale mix van verschillende kwaliteiten en dat zorgt er voor dat dit KDS een moeilijk te ontwrichten geheel is. Menig tegenstanders hebben er al hun tanden op stuk gebeten, en zondag zullen we er opnieuw staan. Een tactisch plannetje van onze coach als toemaatje er boven op, en dan weet je dat het goed zit. In dat plan kan de coach in ieder geval geen beroep doen op kapitein Mertens en De Koker, die beide nog niet hersteld zijn van hun blessure.

Aftrap zondag om 15u00 in het Gemeentelijk Sportstadion. De wedstrijdbal wordt geschonken door Taverne James II. De aftrap zal samen worden gegeven met oud-Diegemspeler en oud-Aalstspeler Olivier Lamberg.

OPGEPAST: Diegem supporters kunnen het stadion enkel betreden via de ingang aan de Woluwelaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.