Voorbeschouwing KDS – Cappellen

Royal Cappellen Football Club (met een C en 2 p’s), voetbalclub uit de Antwerpse gemeente Kapellen (met een K en 1 p) is onze volgende tegenstander in de competitie 2019-2020.

Opnieuw een traditieclub. Sinds de jaren 80 onafgebroken uitkomend in de nationale reeksen, met een hoogtepunt midden de jaren 90, toen de club goed meedraaide in 2e klasse. Het 5e seizoen in 2e klasse was er echter te veel aan. RCFC degradeerde naar 3e klasse waar het nu sinds 2000 vertoeft (1 seizoen in 4e klasse niet nagesproken).

Cappellen is de ploeg waar ene Francis Severeyns begin de jaren 2000 vertoefde en het ons in die periode meermaals knap lastig maakte. Met zijn ervaring was “De Cisse” destijds meer dan eens een gesel voor onze toenmalige verdediging. De trainer van toen is ook de huidige trainer, Bart De Roover.

Niet alleen het palmares oogt mooi, ook de recente resultaten zijn meer dan knap. Revelatie Spouwen-Mopertingen kreeg vorige week een droge 3-0 om de oren. Op woensdag stuntte de Antwerpenaren ei zo na tegen Eupen in de Beker van België. Strafschoppen moesten uitmaken wie naar de volgende ronde mocht na een scoreloos gelijkspel. Ook de week voordien pakte het in de competitie de 3 punten. 0-1 op het veld van Hoogstraten.

282 minuten zonder tegendoelpunt ondertussen… en laat dat nu net de uitdaging zijn voor KDS dit seizoen. Ons prima voetbal omzetten in doelpunten. Een ding staat vast, vroeg of laat zullen we beloond worden voor het harde werk. Wie weet nu zondag…?

Aftrap om 15u00. De wedstrijdbal wordt geschonken door bierhandel Van Bever, waarvoor onze oprechte dank!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *