Voorbeschouwing KDS – Berchem

Mehdi Benlouafi

Berchem! Nog eens een tegenstander met een naam als een klok. Onlangs kwam de Antwerpse club nog in de nationale pers met het verbod op douchen met een onderbroek. Vroeger was Berchem vooral de club waar ondermeer Ludo Coeck zijn eerste stapjes zette alvorens hij echt doorbrak bij RSC Anderlecht. Hun prachtige stadion noemt dan ook niet voor niets het Ludo Coeckstadion.

Dit seizoen komt de motor van de leeuwen maar moeizaam op gang. Er vertrokken dan ook heel wat spelers, zoals onder meer Jawad Absissan en Gregory Carrez, beide ex-KDS. Maar de laatste weken lijken ze de weg weer naar het doel weer te vinden. De 0-3 in Hoogstraten en de 2-0 thuis tegen Spouwen krikte het doelpuntensaldo weer wat op. De recente 6 op 6 bracht het puntentotaal bovendien op 18, waardoor ze in het klassement op de 9e plaats kamperen.

Een belangrijke wedstrijd dus ook voor KDS als we in de linkerkolom van de rangschikking willen blijven. Bovendien een interessant moment om te taxeren hoe de jonge groep het verlies van vorige week heeft verteerd. Pikken ze de draad terug op, of volgt er opnieuw puntenverlies? We zijn alvast even benieuwd als u.

Met nagenoeg een volledig fitte kern (enkel Egerickx, Denayer en Dondo zijn nog niet selecteerbaar) heeft de staf voldoende keuze om een competitief elftal tussen de lijnen te brengen. Benlouafi keert terug uit schorsing.

Tijdens de wedstrijd kan je naar jaarlijkse traditie ook genieten van ons concept “Wintervoetbal”. De Sint vond jammer genoeg geen gaatje meer in zijn agenda. Dus plannen we een mini-kerstmarktje met gezellige muziek en typische drankjes om van te proeven. Dat bij een leuke pot voetbal, wat moet je nu nog meer hebben?

De wedstrijdbal wordt geschonken door gemeenteraadslid en al jarenlang trouwe supporter Benny Blanckaert, waarvoor onze oprechte dank! Aftrap om 15u.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Thomas VerbovenErwin Hermans
Guido Verheyen

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *