Voorbeschouwing KDS – ASV Geel

Oef! Die felbegeerde eerste punten zijn binnen! En zoals de coach in de nabespreking ook vermelde, eigenlijk hebben we niets anders gedaan dan de weken er voor. Opnieuw was KDS dominant in het spel, creëerde we voldoende kansen en zagen we enkele fraaie combinaties. Het enige verschil is dat de bal nu wel (meer dan eens) over die lijn tussen die twee palen rolde.

Die lelijke nul is eindelijk van de tabellen, en als we naar boven kijken in de rangschikking, dan zien we dat er niet eens zo’n grote kloof is met enkele andere ploegen. Het geeft de burger moed! Geen “stress” meer op de schouders van onze jonge groep, we zijn met z’n allen benieuwd wat die bevrijding met zich zal mee brengen.

Zondag zakt ASV Geel af naar het Gemeentelijk Sportstadion. Allemaal Samen Verbroedering Geel is eigenlijk een doorstart van het vroegere KFC Verbroedering Geel dat in 2008 het faillissement aanvroeg. Enkele bestuursleden stapten toen over naar Meerhout en niet veel later verhuisde de club ook naar het prachtige Leunenstadion.

ASV zakte vorig seizoen uit de 1e amateurklasse. Coach Bart Janssens kreeg midden september de kans om T2 te worden in KV Mechelen en ging in op het voorstel. Peter Van Houdt (ex-international) nam het roer over en met 11 op 18 (de wedstrijd in Duffel werd gestaakt nvdr.) hebben De Zotten hun start absoluut niet gemist. Met overwinningen tegen Spouwen en Hoogstraten zitten ze bovendien in de winning mood.

Coach Vic Carleer kan voor zondag geen beroep doen op Benamar. Die zit een eerste van twee schorsingsdagen uit. Egerickx is 6 weken out met een spierscheur. Frix blijft eveneens out met een spierletsel. Blanckaert keert stilaan terug maar mist nog wedstrijdritme.

Never change a winning team? Of toch wel? We zien het zondag om 15u in het Gemeentelijk Sportstadion. De wedstrijdbal wordt geschonken door CARO Maintenance.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.