Voorbeschouwing KDS – Westhoek

Weet u het nog? Zondag 2 september van dit jaar, zo rond een uur of vijf in de namiddag. Prachtige zomerzon, alle kinderen klaar voor de start van het nieuwe schooljaar de volgende ochtend.

Onze gasten hadden net een mindere 1e schooldag achter de rug. Een droge 4-0 was het uiteindelijke verdikt op de openingsspeeldag van deze competitie. Het klasseverschil met de toekomstige kampioen van 2e amateur en een promovendus uit 3e amateur werd daar meteen duidelijk. Een ploeg met ronkende namen zoals Vandermarliere, Ternier, Bah, Sahuke, … dat was geen spek voor onze bek. Geen mens die er na de 1e schooldag aan twijfelde dat deze ploeg zou meedingen voor de titel. Zelf op 4 november niet, op het einde van de 1e periode, toen Westhoek slechts 2 punten minder telde dan de leider.

Maar… ondertussen zit de fusieploeg (KBS Poperinge en KVK Ieper fusioneerden in 2013) in het sukkelstraatje met een magere 0 op 15 tot gevolg. De grote blessurelast treft de ambitieuze club en daardoor mogen zij een kruis maken over de ambities die voor het seizoen werden gesteld. Ondertussen liet de trainer ook weten op het einde van het seizoen de club te zullen verlaten.

En zo zie je maar dat niets is wat het lijkt in voetbal. Vorige week had KDS op papier geen kans tegen Wijgmaal, en toch werd het 2-2 en waren de beste kansen voor Diegem om alsnog met de (verdiende?) driepunter aan de haal te gaan. Zal het daarom ook “zomaar” lukken tegen Westhoek? Neen hoor! Vergis je niet! De kwaliteiten van hun ploeg reiken verder dan enkele individuele talenten die tijdelijk afwezig zijn. En dus moeten wij uiteraard ook weer vol aan de bak.

Op het mentale vlak heeft KDS in ieder geval een stapje voor. De collectieve prestatie tegen Wijgmaal was uitmuntend, en zo zie je dat je altijd loon naar werken krijgt. Met die gedachte in het achterhoofd zullen wij zondag om 15u weer met open vizier de tegenstander aankijken en strijd leveren tot de laatste seconde.

Coach Van Nerom recupereert Denayer en Frick, die terugkomen na schorsing. Enkel Benlouafi en Bautmans blijven onbeschikbaar door blessures.

Aftrap zondag 16 december om 15u, voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018.

Na zondag ongeveer een maand geen competitievoetbal meer door de winterstop. Het programma van de winterstop kan je terugvinden in deze update.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.