Voorbeschouwing Gullegem – KDS

Het feestgewoel ligt achter ons, de plicht roept weer! Zondag wordt KDS op de Poezelhoek verwacht voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen FC Gullegem. Aan de Poezelhoek ligt een gezellig, typisch voetbalstadion waar er wordt gevoetbald op een fonkelnieuwe synthetische grasmat.

In dit “SupraBazar-stadion” zette Gullegem eind 2018 een sterke remonte in. Het klom naar een gedeelde 10e plaats dankzij een knappe 10 op 12 tegen Wijgmaal, Westhoek, Menen en Petegem. KDS kwam in december evenzeer onder stoom en sloot het jaar af met een klinkende overwinning tegen Westhoek. Of de winterstop nu eerder een zegen of een vloek was voor één van beide ploegen zal zondag moeten blijken.

Ondanks het veel ruimere budget, zijn beide ploegen kwalitatief aan elkaar gewaagd. Op het einde van de transferperiode in de zomer slaagde Gullegem er in om Seid Khiter binnen te halen. Zijn late tegendoelpunt dat de heenwedstrijd besliste liet een zure nasmaak achter in de Diegemse kleedkamer. “Er zat zeker en vast meer in” was toen het overheersende gevoel.

Ook deze transferperiode heeft Gullegem toegeslagen en trok het enkele spelers aan. Het valt dus af te wachten hoe beide kampen de winterstop hebben doorstaan en wie er zondag aan het langste eind zal trekken.

Coach Van Nerom recupereerde tijdens de winterstop Benlouafi, die opnieuw inzetbaar is. Bautmans is nog een tijdje buiten strijd. Benamar is dan weer geelgeschorst.

Afspraak nu zondag op in het SupraBazar Stadion dus (Poezelhoek 15, 8560 Wevelgem), om ons aller KDS naar de overwinning te stuwen! Supporters, wij rekenen op u!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.