Voorbeschouwing Eendracht Aalst – KDS

Lucas Honshoven

Eendracht Aalst, het is ontegensprekelijk de club met de grootste naam en faam uit onze reeks. Althans, in het recente verleden. Berchem speelde ook ooit in de hoogste afdeling, maar dat is toch al weer een tijdje geleden. Midden de jaren 90 was Eendracht Aalst de sympathieke club die onder leiding van Jan Ceulemans vriend en vijand verbaasde en prompt 4e werd in 1e klasse. Heel wat volk dat toen tussen de lijnen liep bouwde later een mooie carrière uit in het voetbal.

4e, dat betekende toen automatisch dat je een jaar later Europa in mocht. De eerste wedstrijd van Aalst was tegen Levski Sofia. Quizvraagje voor de echte voetbalkenners: weten jullie wie Den Iedracht toen naar de volgende ronde kopte? Dat was ene Olivier Lamberg… ex-speler van … K.Diegem – Sport. De beelden van het doelpunt kan je hier nog eens bekijken.

Na vele pieken maar jammer genoeg ook dalen speelt Eendracht Aalst 25 jaar later in 2e amateur tegen KDS. Vorig jaar konden de Ajuinen zich op de valreep niet van het behoud verzekeren in 1e amateur, ondanks enkele versterkingen die werden binnen gehaald tijdens de winterstop.

Dit jaar lijken ze echter weer op koers om mee te dingen voor de hoogst haalbare. Wat een ploegje ook. Mitch Dekuyper om er maar eentje te noemen. Zonder meer een van de betere spitsen in onze reeks, die gerust ook een reeksje hoger zijn mannetje kan staan. Om dan maar te zwijgen van Cocchiere, 9 doelpunten in 9 wedstrijden dit seizoen. En toch… toch hangt er geen aura van onoverwinnelijkheid rond deze ploeg. Bewijs hiervan, de uitschuiver vorige week in Spouwen.

En dus weten we meteen waar we aan toe zijn zondag. De Ajuinen zullen er, gesteund door een grote, luidruchtige en trouwe aanhang, alles willen aan doen om terug aan te knopen met de overwinning. Als je weet dat ze op verplaatsing kunnen rekenen op verschillende bussen vol supporters, dan kan je al raden hoe het er in het Pierre Cornelisstadion zelf aan toe zal gaan. Beste spelers van KDS… wees bij deze gewaarschuwd.

Opnieuw tal van afwezigheden dit weekend. Egerickx, Frix, De Koker en Dondo blijven out. Labiad viel uit op training en is twijfelachtig. Mertens is geschorst na zijn 3e gele kaart vorige week tegen Geel, Benamar zit dit weekend zijn eerste van twee schorsingsdagen uit (foutje van ons vorige week). Matuta is om familiale redenen niet selecteerbaar.  Oh ja… er is ook nog positief nieuws: Blanckaert herneemt bij de beloften, maar is nog niet inzetbaar op het hoogste niveau. Dat maakt in totaal 8 (of 9) spelers die niet selecteerbaar zijn… het is wel wat op een kern van 24…

Aftrap zondag om 15u00 in het Pierre Cornelisstadion.

Stadion

Pierre Cornelisstadion
Bredestraat 78, 9300 Aalst, België

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.