Voorbeschouwing Dikkelvenne – KDS

Dikkelvenne! De naam van onze volgende tegenstander maakt nog steeds wrange gevoelens los als we terugdenken aan de heenwedstrijd. Eentje die we nooit hadden mogen verliezen en die ons op dat moment een flinke dreun gaf, laten we eerlijk zijn.

Ondertussen zijn we 14 wedstrijden en iets meer weken verder en is er heel wat gewijzigd. Tijdens de winterstop wisselde de ploeg van trainer (Tom De Cock kwam in plaats van Geert Criquielion) en werden enkele versterkingen binnen gehaald. Onder meer Quentin Panneel (jeugdproduct van KDS) verdedigt nu de geel-blauwe kleuren van de Oost-Vlamingen. Dat wordt dus een linke opdracht morgen, zoveel is zeker.

Bovendien zorgt het klassement er ook voor dat er geen enkel foutje toegelaten is, en dat beseffen beide ploegen maar al te goed. Van de laatste 11 ploegen (binnen een marge van 7 punten) spelen er weer 8 tegen elkaar, niet verliezen lijkt in eerste instantie de opdracht! De spirit die KDS momenteel aan de dag legt biedt alvast perspectief op dat punt, al droomt iedereen met een groen-wit hart uiteraard stiekem op drie punten.

Maar… droom niet te hard is in ieder geval de boodschap, eerst zal er 90 minuten lang moeten geknokt worden. Dikkelvenne wil ongetwijfeld de rode lantaarn opnieuw doorgeven. En bovendien, ondanks die rode lantaarn incasseerde Dikkelvenne nog maar 34 doelpunten in 23 wedstrijden. Hiermee is meteen bewezen dat de Oost-Vlamingen een hecht en moeilijk te ontwrichten blok zijn.

Al kan dit ook van ons eigen KDS gezegd worden. Drie keer de nul gehouden in de laatste vier wedstrijden! De 16 op 24 uit de terugronde gaf de kleedkamer in ieder geval een flinke boost, en dus verwachten we een mooi duel morgenavond. Doelpuntenmaker Blanckaert pakte zijn 6e gele kaart tegen SK Londerzeel en mist de trip naar Dikkelvenne. Charlier keert dan weer terug uit schorsing.

Aftrap zaterdagavond om 19u30 in Sportcomplex Marc Gevaert, Hofkouterstraat 61, 9890 Gavere!

Stadion

Sportcomplex Marc Gevaert
Hofkouterstraat 61, 9890 Gavere, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.