Voorbeschouwing KDS – Wijgmaal

De tijd vliegt! Zondag staat voorwaar de laatste speeldag van de heenronde op het programma! Het is alsof de openingswedstrijd tegen Westhoek nog maar net gespeeld werd, maar niets is minder waar. We zijn al 14 speeldagen onderweg en zondag komt Wijgmaal op bezoek voor de 15e speeldag van het seizoen.

Olympia Wijgaal, de laatste jaren telkens weer een leuke wedstrijd in de voorbereiding. In competitieverband is het al een tijdje geleden, dat moet van ergens begin de jaren 90 zijn.
Eind jaren 90 keerde KDS definitief de provinciale reeksen de rug toe, waar Wijgmaal nog even bleef aanmodderen. Sinds hun terugkeer naar bevordering in 2005 bewandelde de club echter een zeer stabiele weg. Enkele jaren niet nagesproken eindigde de club tot en met vorig seizoen steeds in de top 5, en daar zijn ze terecht zeer fier op!
In 2011 promoveerde ze voor het eerst sinds de jaren 60 naar de huidige 2e amateur, maar moesten onmiddellijk weer een stapje terug zetten. Na hun laatste promotie via de eindronde in 2016 lijkt de trein echter opnieuw vertrokken, want de laatste 2 seizoen sloot Wijgmaal af op de 5e plaats in de 2e amateurklasse.

Ook dit seizoen draait Wijgmaal weer mee aan de top. Momenteel staan ze op de 3e plaats, op slechts 2 punten van leider Mandel United.
Wijgmaal nam dit seizoen een vliegende start en won de eerste 5 wedstrijden, uiteraard goed voor de leidersplaats op dat moment. Het was Overijse dat voor het eerst stokken in de wielen stak op de 6e speeldag. Sindsdien loopt het allemaal wat stroever voor de troepen van Rocky Peeters. De laatste 9 wedstrijden werden netjes verdeeld: 3 overwinningen, 3 draws en 3 verliesmatchen. Al mag er van onderschatting absoluut geen sprake zijn!

Opnieuw een taaie brok dus voor de troepen van coach Van Nerom, maar dat is uiteraard niets nieuws gezien onze positie in het klassement.
Ondanks het feit dat we het alweer moeten stellen met een reeks afwezigen (Benlouafi en Bautmans gekwetst, Frick en Denayer geschorst) blijft deze groep enorm hongerig naar eerherstel. Mandel United werd op de terugweg al doorgespoeld op de bus en er werd weer scherp getraind deze week.
De laatste wedstrijden werden enkele individuele foutjes genadeloos afgestraft, dat gebeurd nu eenmaal op dit niveau. Het is zaak om deze kleine foutjes achterwege te laten en de volle concentratie te bewaren gedurende 90 minten. Dan valt er ook tegen dit Wijgmaal iets te rapen, zo veel is zeker.

Aftrap zondag om 15u in het Gemeentelijk Sportstadion

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.