Voorbeschouwing Bocholt – KDS

Bocholt! Dat is al even geleden…. Vroeger was het een vaste afspraak voor KDS met de sympathieke club van voorzitter Fons Martens. Niet alleen met de 1e ploeg maar ook met de jeugdploegen (tot het IP-voetbal zijn intrede deed), want Bocholt beschikt net als KDS over een prima jeugdwerking. Jammer dat het zo ver is, want anders zou je als neutrale voetballiefhebber meer op bezoek gaan. Gezellig stadionnetje daar, altijd een piekfijne grasmat, en vooral: een fijne ploeg als neutrale toeschouwer om naar te kijken.

Sinds de eeuwwisseling zo ongeveer speelt de club onafgebroken in 3e klasse. Voor het 19e opeenvolgende seizoen nu al en wat nog opvallender is: de laatste 13 seizoenen niet meer uit de linker kolom weg te slaan. Kortom, een certitude. Vier maal misten ze de promotie naar 2e klasse via de eindronde, en ook dit seizoen ambiëren zij weer een plaats in de top 5.

De uitstekende jeugdwerking van Bocholt zorgt er voor dat er ook bij hen behoorlijk wat jeugdspelers in de A-kern vertoeven. De ploeg wordt daarbovenop telkens nog eens versterkt met de nodige maturiteit en ervaring. De laatste jaren passeerden onder meer Joeri Vastmans, Bram Vangeel, Jochen Janssen, Sven Van der Jeugt, Wim Mennes, Dimitri De Condé, Richard Culek, … de revue, stuk voor stuk ex-profs die het klappen van de zeep kennen. Ook de huidige kern bevat, met mannen als bijvoorbeeld Wouter Scheelen en Christophe Bertjes, enkele absolute toppers op ons niveau.

U voelt het al… deze ploeg is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Vergelijk Bocholt gerust met ploegen als Mandel, Winkel, Petegem of RC Gent van vorig seizoen.  Dus trekt KDS met een duidelijke opdracht naar het Damburgstadion. De 0 op 6 is geen correcte weergave van ons spelpeil de voorbije wedstrijden. KDS stak geregeld de neus aan het venster, meer nog, met wat meer mazzel in de afwerking kwamen wij 2x op voorsprong.

Gedane zake nemen echter geen keer. Die 6 punten zijn we kwijt, maar er liggen er nog genoeg te rapen in de volgende 28 wedstrijden. Kop op dus, en weer met volle moed en overtuiging er tegen aan nu zondag. Egerickx moest vorige week vroegtijdig naar de kant en trainde deze week niet. Hij lijkt twijfelachtig voor zondag. Frix, Van Lautem, Blanckaert en Dondo blijven out. Voor het overige is iedereen fit.

Aftrap zondag om 15u in Bocholt. Alle supporters op post!

Stadion

Damburgstadion
Eikenlaan 1, 3950 Bocholt, België

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *