Op zoek naar een tweede 6 op 6

Wat was dat vorige week! Gedwongen tevreden moeten zijn met een punt. Dat is niet waarvoor je ‘s ochtends als KDS speler, trainer of supporter anno 2022 uit je bed stapt. Externe factoren hebben daar zeker toe bijgedragen, al moeten we ook durven toegeven dat we zelf niet optimaal aan de wedstrijd zijn begonnen. Laat het alvast een les zijn voor zondagmiddag (en dus niet zaterdagavond).

In Tongeren gaat KDS op zoek naar een tweede keer 6 op 6 tegen dezelfde tegenstander. Het lukte ons eerder dit seizoen tegen Wijgmaal, en een nieuwe driepunter zou ons alvast wat meer ademruimte bezorgen in het klassement. De top-5 sluipt langzaam maar zeker weg en in de staart van het klassement sprokkelen steeds meer ploegen punten. Willen we ons karretje bij de eerste groep aanhangen, dan kunnen we enkel tevreden zijn met de drie punten.

Wat voor ons geldt, geldt natuurlijk ook voor Tongeren. Tongeren telt 4 punten minder dan ons voelt de hete adem van Pepingen-Halle en Houtvenne in de nek. De terugronde startte veel belovend met een puntje op Eendracht Aalst (in december) maar vorige week verloor de ploeg van coach Heymans met 2-0 in Bilzen. Ook zij kwamen vroeg op 2-0 achterstand maar slaagden er niet in het tij te keren.

In de heenronde liep het alvast vlot voor KDS. Een overduidelijke 5-2 overwinning waar niets op aan te merken viel. Wij waren op dat moment gewoon beter over de hele lijn. Daar was vriend en vijand het over eens. Het was natuurlijk ook in die periode dat KDS op een wolk voetbalde en zowaar alles leek te lukken. Dat tikkeltje geluk krijg je uiteraard niet zomaar, dat dwing je meestal zelf af. En dus werd er deze week weer stevig getraind en werd er niets aan het toeval overgelaten.

KDS trekt naar Tongeren zonder de geschorsten Bautmans, De Koker en Mauen.

Aftrap zondag om 15u, alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jürgen Van UffelenSam Lodewijckx
Wesley Ketels

Stadion

Eburons Dome
Vrijheidweg 9, 3700 Tongeren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.