Op zoek naar de 20!

Drie maanden geleden was het. KDS zat op een wolk aan het begin van het seizoen. Alles liep vlotjes, iedereen was topfit. KDS was meestal duidelijk de betere ploeg, won wedstrijd na wedstrijd en maakte het tussendoor de profs uit Lommel knap lastig. Vandaag, nog niet eens halfweg het seizoen, stellen we vast dat er slechts twee spelers alle wedstrijden hebben kunnen spelen (Bautmans en Deflem nvdr.). Of anders gezegd, slechts 10% van onze kern aan het begin van het seizoen was voor iedere wedstrijd “selecteerbaar”. Eerder uitzonderlijk toch, en vooral, niet zomaar te overbruggen met evenwaardige alternatieven.

Barkellil kwam slechts 45 minuten in actie tot zijn kruisband een eerste streep door onze rekening trok. Honshoven is nog maar net terug en klokt af op 100 minuten. Michiels miste 9 wedstrijden, Roisin 8, Cojocaru 6, Egerickx 5… Doe daar bovenop nog eens 4 schorsingen, enkele contactblessures goed voor in totaal een 10-tal niet selecties en dan weet je dat het er helemaal anders had kunnen uitzien mits wat meer meeval.

Maar… zoals Nr.14 ooit zei: “elk voordeel heb zijn nadeel”. Na 14 wedstrijden debuteerden niet minder dan 5 eigen jeugdspelers in de 1e ploeg! Matthias, Mark, Lenny, Aron en Beni staken hun neus aan het venster en deden dat meer dan behoorlijk! Samen verzamelenden ze meer dan 630 minuten, het equivalent van 7 wedstrijden. Nog maar eens een dikke pluim aan enerzijds onze jeugdopleiding voor de vorming en scouting, en anderzijds aan de trainers van de 1e ploeg die het aandurven deze gasten te brengen, geheel in lijn met onze visie.

Dat we ondanks al deze voor- en tegenspoed vandaag 17 punten hebben verzameld is ronduit knap! Op die manier behouden we met nog 2 wedstrijden voor de winterstop zicht op het doel om diezelfde winterstop in te gaan met 20 punten op het conto. Ter vergelijking: na onze knappe remonte in 2019 (eerst 0 op 18, daarna 21 op 21) had KDS 23 punten met de winterstop, het jaar voordien slechts 12. We zitten dus op schema. Niet meer, niet minder.

Zaterdag in Hasselt treedt KDS aan zonder kapitein Mertens (3x geel). Verder blijven Cojocaru, Egerickx en Gilbert onbeschikbaar.

Aftrap in het Stedelijk Sportstadion van Hasselt om 20u00! Alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Erik BuryStijn Lehembre
Wesley Ketels

Stadion

Stedelijk Sportstadion Hasselt
Oude Kuringerbaan 123, 3500 Hasselt, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.