Op zoek naar de 20! (bis)

We kozen inderdaad voor dezelfde titel als vorige week. Het heeft niets te maken met een gebrek aan creativiteit van de redactie. Wel omdat de doelstelling van deze 16e speeldag voor KDS net dezelfde is dan die van de vorige speeldag(en): zo kort mogelijk bij de 20 punten eindigen bij aanvang van de winterstop. Twee nederlagen op rij met het kleinste verschil nopen KDS tot puntengewin in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021 om korter bij die doelstelling te raken.

De balans van de heenronde is duidelijk. Een hele rits blessures trok een fameuze streep door de rekening. Ons blijven hullen in “wat als” zal ons echter niet meteen iets opleveren. De realiteit is wat ze is. En die is vandaag jammer genoeg dat onze coaches verplicht zijn om tot op het allerlaatste moment te wachten om de kern samen te stellen, laat staan de basiself. Niet meteen bevorderlijk voor de automatismen en routine in een ploeg. Desondanks bleef KDS menig voetbalsupporters bekoren. Eigen “groen-wit” supporters, maar evenzeer complimentjes van de tegenstander.

De start van de terugronde lijkt het ideale moment om het over een andere boeg te gooien. We hoeven geen complimentjes meer. We lezen liever niet in het wedstrijdverslag dat we voor de zoveelste keer het doelhout troffen. Het hoeft niet altijd even mooi te zijn, zakelijk des te meer. En in voetbal betekent dit eenvoudigweg punten pakken. Net zoals in de heenwedstrijd tegen Wijgmaal. Een draak van een wedstrijd op een zeer slecht veld, maar droogweg dat ene doelpunt binnen trappen en drie streepjes bijtrekken achter het puntentotaal. We tekenen er meteen voor. Wie zondag punten pakt doet een prima zaak. De kloof met de staart van het klassement blijft intact en bovendien hebben de collega’s in de middenmoot extra zware opdrachten tegen Aalst, Bocholt en Hoogstraten bijvoorbeeld. Een ideaal moment dus om weer wat op te schuiven en ons zelf een zorgenloze eindejaarsperiode cadeau te doen!

Kapitein Mertens is weer van de partij na een weekje op de geschorstenbank. Verder recupereert de staf niemand.

Aftrap om 15u in Wijgmaal, alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dunken Van De VeldeGuido Verheyen
Kenneth Lenaerts

Stadion

Ymeria
Pastoor Bellonstraat 23, 3018 Leuven, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.