Doel bereikt!

28 juni 2021. Het is de datum waarop de loting voor de huidige campagne in de Beker van België plaatsvond in het bondsgebouw. Net zoals de voorbije jaren berekenden de fanatiekelingen onder ons het meest ideale scenario. Viel dat even tegen zeg! Niet meteen een gunstig scenario dat er voor KDS uit de bus kwam. Geen enkele thuiswedstrijd en bovendien werden we naar de uiterste hoeken van’t land gestuurd. Maar kijk, na menig uren op de bus en drie opeenvolgende overwinningen trakteerde KDS zich op het voorlopige hoogtepunt van het seizoen: een matchke tegen Lommel SK. Doel bereikt dus.

Uiteindelijk wordt het geen vierde uitwedstrijd maar zakt Lommel af naar het Diegemse park. Hoe kan dat nu? Wel, ondanks het feit dat Lommel als thuisploeg uit de trommel kwam, beschrijft het reglement dat KDS de thuisploeg is. We citeren even letterlijk: “Op speeldag 5, wanneer een club uit het amateurvoetbal wordt uitgeloot tegen een club uit het profvoetbal van afdeling 1B, zal de wedstrijd doorgaan op het terrein van de amateurclub, op voorwaarde dat de plaatselijke autoriteiten dit toelaten en dat het stadion uiterlijk op 1 augustus van het seizoen waarin de bewuste wedstrijd wordt gespeeld een veiligheidscapaciteit van minimum 1.500 plaatsen bezit, waarvan minstens 300 zitplaatsen.”. Met andere woorden, er had heel wat verwarring kunnen vermeden worden.

Een ander puntje van verwarring: op 28 juni werden de ploegen van 1B (+ Union en Seraing) ingepland voor de 5e ronde van de Beker van België, maar diezelfde ploegen werden eveneens in het normale weekend van de 5e ronde ingepland in hun competitie. Dus geen Lommel – Diegem op zondag 29 augustus, maar Diegem – Lommel op 15 september. Wie ondertussen niet meer kan volgen, geen nood, de oorzaak ligt niet bij jezelf 😉

Enfin, morgen dus een midweek match voor onze amateurs tegen de profs uit Lommel. Nou ja, “uit Lommel”. De club heeft er uiteraard nog z’n roots, maar behoort sinds vorig jaar tot de “City Football Group”, Manchester City dus. Het contrast tussen beide groen-witte clubs kan haast niet groter zijn. Een echte profclub met tal van gehuurde (internationale) talenten vs. een amateurclub met tal van eigen lokale talenten. Bij hen enkele dertigers in de ploeg, bij ons gaan ze nog naar school meneer. De logica en theorie voorzien een walk-over van de profs ten nadele van de amateurs.

Maar kijk: net zoals bij een wielerwedstrijd waar iedereen met een stuur en twee wielen kan winnen, kan bij een voetbalwedstrijd iedere ploeg die met 11 spelers start het laken naar zich toe trekken. Psychologisch is er zelfs een klein beetje voordeel voor de amateurs. Wij hebben de laatste 7 wedstrijden allemaal gewonnen en zitten dus in de goede flow. Zij hebben tijdens de lange busrit tijd om na te denken over de mindere start in de competitie (4 op 12). Maar bon, hier stopt meteen ook iedere hoop. Laten we realistisch wezen, doorstoten kan enkel mits een mirakel.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we ons zo maar gaan gewonnen geven. Dat onze staf de gave beschikt om op het juiste moment, op de juist manier, de juiste snaren te raken bij onze gasten, dat weet iedere KDS-volger. Dat er een elftal vol overgave aan de aftrap komt, daar kan je van op aan! En dat ze het de profs gaan moeilijk maken, dat is bij deze ook beloofd! Volgens de weersvoorspellingen zal het net op tijd ophouden met regenen, dus heeft u geen enkel argument om deze leuke affiche niet bij te wonen.

Aftrap om 20u00, toegang tot het stadion mogelijk vanaf 19u00. Alle andere praktische informatie kan je terugvinden via deze post op onze website. Tot morgen iedereen!

 

  • Freddy 14/09/2021 at 16:20

    Komaan mannen ,er vol tegen aan! Een ferm resultaat zit er zeker in ,alleszins ben ik er van overtuigd ,dat we het hun niet gemakkelijk zullen maken !Succes morgen .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.