Bevestigen nu!

Vorige week legde KDS een collectief sterke prestatie op de mat. Op die manier zette de groep de ambitie om het seizoen af te werken in de linker kolom alleen maar kracht bij. De volgende horde die onze gasten moeten nemen luistert naar de naam Belisia Bilzen SV.

Deze zomer smolten Bilzerse Waltwilder en Spouwen Mopertingen samen tot één groot geheel onder de naam Belisia Bilzen SV. Op die manier zitten de clubs uit Bilzen voor het eerst onder één koepel. De kleuren van de oorspronkelijke clubs netjes opgenomen in het nieuwe logo en de thuiswedstrijden afwerkend op de Kattenberg. Hier en daar merk je dat het allemaal nog vers is maar vergis je niet, het is een fusie met ambitie. Nadat coach Wim Hayen nog tijdens de voorbereiding de handdoek in de ring gooide nam Belisia deze zomer niemand minder dan Luc Nilis aan als de nieuwe T1. Voor Nilis meteen zijn eerste opdracht als hoofdcoach.

De nieuwbakken fusieclub ging als een komeet van start. Het won alle voorbereidingswedstrijden, inclusief de bekerwedstrijden en deed zichzelf hiermee een galawedstrijd tegen KAA Gent cadeau. Ook de eerste competitiewedstrijd was meteen een schot in de roos, 2-0 thuis tegen Houtvenne. Zeven dagen later volgde een eerste koude douche. Op bezoek bij de ajuinen kregen Nilis en zijn troepen een droge 4-0 om de oren. Ook vorige week verloren ze zwaar, 4-1 op het veld van Bocholt. En zo lijkt het een beetje “alles of niks” daar in Bilzen. Of er wordt gewonnen, maar als ze verliezen is het meteen stevig.

Opvallende vaststelling, Belisia ontmoette in 4 van de 5 competitiewedstrijden dezelfde tegenstanders als KDS. Ook zij keken Houtvenne, Aalst, Tongeren en City Pirates in de ogen. Met 9 op 12 tegen deze tegenstanders doen ze net iets beter dan onze 8 op 12. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn dus en dan mogen we gerust van een nieuwe topper spreken.

KDS trekt zondag naar Bilzen met een juiste portie vertrouwen. Ook wij legden de laatste weken een mooi parcours af en zitten duidelijk in de juiste flow. Alles lukt, alle schakels zijn prima op elkaar afgesteld. Wat ook opvalt: 10 van onze 11 punten pakten we tegen ploegen uit de voorlopige rechterkolom. Hoogtijd dus om te bevestigen tegen ploegen uit de linkerkolom en te tonen dat we daar op onze plaats staan. Michiels hervatte de trainingen maar is lang nog niet speelklaar. Buiten de langdurige geblesseerden Honshoven en Barkellil lijkt de rest inzetbaar.

Aftrap zondag om 15u00! Opgepast, want Belisia organiseert zondag de voorstelling van hun jeugdploegen. Hierdoor verwachten zij meer dan 750 toeschouwers, en wordt de wedstrijd beschouwd als een Covid-Safe event. Concreet betekent dit dat ook onze supporters een Covid-Safe ticket moeten kunnen tonen (via de CovidSafe-app op je telefoon).

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jürgen Van UffelenGuido Verheyen
Stijn Lehembre

Stadion

Katteberg
Zeepstraat 46, Bilzen, Tongeren, Limburg, Vlaanderen, 3740, België

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *