Back to basics

“het marcheert”. Het was de conclusie die nog niet zo heel lang geleden onder enkele wedstrijdverslagen stond. In die periode rolde de bal voor KDS, zoefde de bal aan de juiste kant van de paal en we sprokkelden iedere wedstrijd punten. Soms zelfs relatief eenvoudig, het mag gezegd worden. Het was dus meer dan terecht dat we toen concludeerden: “het marcheert”.

Nog niet zo heel lang geleden… althans, wat een doordeweekse kalender betreft. Voetbalkenners onder ons weten immers dat in ons aller geliefkoosde spelletje zeven weken een immens lange periode is. Een periode waarin blessures, schorsingen en bovendien links en rechts en kleine vormdip de kop op staken. Het kan de beste overkomen, nietwaar KDB?

En dus marcheert het voorlopig wat minder bij KDS. De tegenstand sloop traag maar gestaag dichterbij en het cliché dat iedereen van iedereen kan winnen in deze reeks werd de laatste weken door verschillende ploegen bewezen.

Links en rechts keren ondertussen enkele geblesseerden terug, geen geschorsten meer en de vormcurve zit weer in stijgende lijn. Bovendien ontvangt KDS dit weekend de leider op eigen veld. Een wedstrijd waarin we niks te verliezen hebben en alleen maar punt(en) kunnen winnen. En aangezien iedereen van iedereen punten kan afsnoepen, geldt dat evenzeer voor ons.

En dus zou het zomaar eens kunnen dat “ineens” de kentering wordt ingezet. Net zoals ene KDB dinsdag uit het niets de bal prima binnen schoot, groeide in de match, dirigeerde als vanouds en er van een vormdip “ineens” geen sprake meer is. Niet dat de Rode Duivels dinsdag hun beste wedstrijd speelden, maar het hoeft niet altijd even mooi te zijn. Zondag geldt opnieuw hetzelfde voor KDS. Het hoeft niet met “champagnevoetbal”, het hoeft niet meteen even oogstrelend als in de zomer. Even back to basics, eenvoud in het spel, en knokken voor iedere centimeter. Dan kan zomaar “ineens” …

De wedstrijdbal wordt geschonken door Café “den Arbiter” in Diegem, waarvoor onze oprechte dank!

Aftrap zondag om 15u00, alle supporters op post!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Ruben CalluyWannes Bleukx
Yannick Wouters

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.