Aanknopen met een zege

Cijfers en statistieken… bij KDS weten we maar al te goed dat we ons hier niet op mogen blindstaren. Als je de naakte cijfers bekijkt van de maand oktober dan blaas je warm, noch koud. 4 op 9, 9 doelpunten gemaakt, maar anderzijds ook 8 doelpunten gekregen. Veel belangrijker is de kwaliteit van het spel dat KDS de laatste weken op de mat tovert.

Steeds meer krijgen we complimentjes uit verschillende hoeken. De ene noemt het “indrukwekkend”, de andere noemt het “de beste ploeg van de reeks”, nog anderen noemen het “een topploeg”. Gelukkig staan we met onze voeten stevig op de grond en bekijken we dit met een gezonde dosis nuchterheid. Er is vooral een flinke portie kritisch vermogen aanwezig. Hierdoor klinkt het in onze eigen wandelgangen als volgt: “eigenlijk had die 4 op 9 gewoon 9 op 9 moeten zijn”.

Wil deze ambitieuze groep een plek in de top 5 vasthouden, dan mogen we zondag met niets minder dan de overwinning tevreden zijn. Meteen een stevige opdracht want Hades heeft dit seizoen nog niet verloren. Twee overwinningen en vijf gelijke spelen brengen het puntentotaal op 11, net eentje minder dan ons. Vooral de overwinning op het veld van Eendracht Aalst springt hierbij in het oog. Geen doetjes dus die mannen van coach Licata.

De coaches van KDS konden deze week opnieuw geen beroep doen op een volledig fitte kern. De Koker is na de kwalijke trap van zaterdag nog steeds niet herstelt en is out voor het weekend. Honshoven hervatte de trainingen maar is lang niet speelklaar. En zo wordt het weer puzzelen met het oog op deze uiterst belangrijke wedstrijd van zondag. Mits winst blijven we in het eerste wagonnetje en trakteren we onszelf op een regelrechte topper tegen Lyra-Lierse volgende week.

Aftrap zondag om 15u. De wedstrijdbal wordt geschonken door Bierhandel Van Bever, waarvoor onze oprechte dank!

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marnic ClaesErwin Hermans
Wesley Ketels

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.