Zuur

Met een verlieswedstrijd op de eerste competitiedag achter de kiezen begonnen beide teams zenuwachtig aan de derby. Diegem leek er na tien minuten het beste doorheen te komen en probeerde openingen te vinden in de Londerzeelse achterpoort, die geregeld aan de scharnieren rammelde.

Na eerst nog wat schuchtere pogingen ontstond rond minuut twintig de eerste echte doelkans. Benlouafi loodste Egerickx doorheen de defensie maar die kreeg, oog in oog met Van Gijzeghem, de bal niet voorbij de Londerzeelse interim portier.

Erg jammer, zou al snel blijken. Want zoals zo vaak viel het openingsdoelpunt vervolgens aan de overkant. Aalhoul speelde de bal lateraal op Pieyns en diens erg bescheiden schotje vond tot ieders verrassing de Diegemse netten. Op voorsprong of op achterstand komen in de derby, een wereld van verschil. Natuurlijk trokken de bezoekers zich op aan dit scenario en Diegem moest een tijdje het gekreukte vertrouwen terug opkrikken.

Echte kansen kwamen er niet voor SK. Een kopbal van Morais De Almeida kwam nog het meest in de buurt van een doelkans, maar Michiels verwerkte nu knap in hoekschop. Net voor het rustsignaal volgde de tweede uitgespeelde kans voor Diegem. Ditmaal verscheen Benamar alleen voor Van Gijzeghem, maar ook hij kreeg de bal er niet in. En dus moest Diegem bij het rustsignaal de achterstand mee de kleedkamer in nemen.

Bij de herneming ging Diegem op zoek naar de inmiddels verdiende gelijkmaker. Londerzeel probeerde te controleren, maar kon toch niet beletten dat Diegem twee dotten van kansen bij elkaar voetbalde. Benlouafi zag zijn poging nog half afgeblokt zodat het leer over de lat ging en enkele tellen later kopte Egerickx een gemeten voorzet van Labiad voorbij een kansloze Van Gijzeghem, maar de bal ging net voorlangs.

Net dat tikkeltje te weinig efficiëntie bij de afwerking zou het lot van Diegem uiteindelijk bezegelen. De thuisploeg schoof meer mensen in de vuurlijn om het tij toch nog te keren, maar kreeg lik op stuk een tiental minuten voor het einde. Al was daar opnieuw een gelukje voor nodig. De vrijschop van Figys week af op de muur en Michiels was kansloos.

Hoe beoordeel je de verhouding tussen de twee teams in deze derby? Kijk je naar de namen op papier? Beoordeel je het spelniveau in balbezit of balverlies, het spelsysteem of het atletisch vermogen? Feit is dat Diegem vier uitgespeelde kansen kon voorleggen en dat de bezoekers toch heel wat mazzel hadden bij hun goals. Feit is evengoed dat dat allemaal praatjes voor de vaak zijn. Zes punten zijn verdampt, en dat is zuur. Met nog enkele kleppers op het programma is het zaak de rangen te sluiten en er keihard tegenaan te gaan. Als we iets kunnen zeggen over Diegem is het wel dat deze groep vorig seizoen bewezen heeft daartoe in staat te zijn.

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Londerzeel2
  • Freddy 09/09/2019 at 15:24

    Het zat er in , de winst, dus ….wat er in zit ,komt er uit ! Komaaaaaaan mannen volgende match er terug volop in geloven !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.