Voetbal en resultaat.

Diegem vergat zichzelf te belonen voor een uitstekende eerste speelhelft. De bezoekers uit Antwerpen werden flink opgejaagd en slaagden er nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden. Voetballend werden er bovendien enkele patronen op de mat gelegd die gezien mochten worden. Toch ontbrak de laatste inspiratie om de kers op de taart te plaatsen. De laatste voorzet kwam er geregeld niet goed uit en hoewel er best wat mogelijkheden gecreëerd werden bleven echte doelrijpe kansen beperkt tot twee: het gekruiste schot van Denayer verdiende beter maar aaide de verste paal, en net voor het rustsignaal kwam Sulejmani oog in oog met doelman Joossens, ging voor het gaatje in de eerste hoek maar strandde in het zijnet. Ondertussen had Diegem wel weten te scoren nadat Joossens de bal niet ver genoeg verwerkt kreeg maar om onduidelijke reden werd de treffer van Denayer afgekeurd!

Goed voetbal moet een voorsprong opleveren of de druiven worden zuur opgediend. Cappellen kwam feller opzetten na de rust en Michiels, die in de eerste helft wel een paar keer het doel uit moest om een doorbraak op routine op te lossen, moest nu echt aan de bak. Hij stopte klemvast op een lage schuiver en kon wat later redding brengen door een vallende bal via de lat uit zijn doel te houden. Ondanks die eerste druk van de bezoekers wist Diegem ook nog gevaarlijk uit te pakken. Deflem vond niet het vizier dat we ondertussen van hem gewoon zijn geworden en een schot van Van Lautem zeilde eveneens over het doel. Al het andere aandringen werd door het grote centrale duo atletisch geweerd. Bovendien had Lemaire bij één van de tegenaanvallen zich door het centrum weten te wurmen met enig geluk, maar bleef hij kalm genoeg om de bal langs Michiels te schuiven. Eens op die 0-1 achterstand zou het moeilijk gaan worden, dat kon je zo verwachten. Diegem gooide zich naar voor maar werd meer en meer in een powerplay gedwongen die te ver uit haar voetballend kader viel. Toch wist Denayer zich nog een keer voor Joossens te wroeten. Hij kon net niet genoeg bij de bal om die langs de goede kant van de paal te plaatsen, zodat de gasten uiteindelijk met die zuinige 0-1 met de punten aan de haal gingen.

Na de tegenslag met allerhande blessures moet Diegem noodgedwongen het objectief bijstellen in deze eerste ronde: draaien met 20 punten zal de stempel “voldoende” onder het rapport krijgen. Na vandaag weten we dat dit op Hasselt de opdracht wordt. De sportieve staf van Diegem slaagt er weer in om onze jonge bende, krap 22 jaar gemiddeld, fris en modern te laten voetballen, dat vele oefenwerk moet volgende zaterdag dan nog maar eens tot het gewenste resultaat leiden.

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Cappellen1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Michael LonnoySam Decroo
Sam Lodewijckx

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.