Vijf groene bolletjes.

Na de knappe en belangrijke 2-0 overwinning van vorige week tegen Hoogstraten VV mocht Diegem Sport vier streepjes op het rapportblaadje noteren. Moesten we voor de trip naar het diepe Limburg stilaan rekening gaan houden met een zekere mate van verzadiging? Of wilde de groep gewoon het schuine turfje toevoegen?

Al snel werd duidelijk dat het met de intentie wel goed zat. Het enige probleem was om hoogte krijgen van het eerder wispelturige Spouwen-Mopertingen, dat erg knappe resultaten tegen sterke tegenstanders afwisselt met een paar fikse nederlagen.
Diegem startte georganiseerd en wist de meeste combinaties van de Limburgers te smoren voordat die gevaarlijk konden worden. En al bleef het even wachten op meer aanvallende snedigheid, toch was de eerste echte kans voor Diegem toen De Cuyper op aangeven van Benlouafi zijn tegenstander voorbij liep en onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Hoop aan ene zijde en vrees aan de andere, maar iedereen verwachtte gewoon het fluitsignaal van de ref. Niet dus.

Het voorzichtige heen en weer bracht de supporters niet meteen in vervoering, het enige prikje van de thuisploeg was een hoge kopbal zoals Michiels er wel een paar lust tussen de zondagse ontbijtpistolets. Honshoven schudde het publiek wel wakker, met een knappe uithaal die op de lat aan zijn einde kwam. Zonde, want je voelde dat de ploeg die op voorsprong zou komen, het laken wel eens naar zich toe zou trekken. Met de 0-0 bij het rustsignaal bleef die gedachte overeind.

In de tweede helft schakelden beide coaches een paar versnellingen hoger. De Diegemse flanken mochten hoger op jacht naar de bal, de wedstrijd werd pittiger en Diegem nam het heft nadrukkelijker in handen. Rond minuut zestig resulteerde dit in de eerste goal van de namiddag. Denayer ging door op de linkerflank waar de thuisdefensie aan de grond leek genageld. Een erg kwieke Labiad bood zich aan voor het doel en schoof de voorzet van Denayer voorbij een kansloze keeper Grootaers.

Diegem Sport had de tegenstander in de tang gemanoeuvreerd. Spouwen-Mopertingen moest en ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg de rekening gepresenteerd. Een kwartier voor het einde ging Benlouafi door op de rechterflank en vond opnieuw Labiad voor het doel. Die scoorde zijn tweede van de middag en herhaalde hiermee zijn kunststukje van vorige week.
De buit leek binnen voor Diegem maar de thuisploeg wist enkele minuten later toch nog terug te slaan. Michiels plukte een corner uit de lucht maar kwam in botsing bij het neerkomen en speelde de bal kwijt. Diallo aarzelde niet en wist met een omhaal de aansluitingstreffer te netten. Nu werd het dus toch nog zweten voor Diegem. De ingekomen Benamar kreeg nog een mogelijkheid op de verlossende derde treffer maar werd verdacht afgestopt. De ref toonde zich opnieuw onvermurwbaar. En dus moest Michiels tenslotte de verdiende overwinning over de streep halen. Diallo deed alles goed, kruiste de bal op weg naar een zeker doelpunt maar de Diegemse goalie haalde de bal met een superreactie voor de doellijn weg.

Met de zaterdagavonduitslagen in gedachten was de druk voor de wedstrijd enkele bar gestegen, maar Diegem gaf geen krimp. In de plaatselijke kantine mochten we met zijn allen de intrede in de linker kolom van de rangschikking meemaken. 15 punten en op plek 7, netjes voor Eendracht Aalst bijvoorbeeld. Nog niets om hoog van de mooie Diegemse kerktoren te blazen, maar even genieten is het wel hoor. Na de 0 op 18 gaven er weinigen nog een cent voor het zoekende Diegem, maar in een kleine maand tijd werd de toestand helemaal omgekieperd.

Vijf groene bolletjes staan er nu achter Diegem Sport in de statistieken, niemand doet beter. Volgende week komt Sporting Hasselt op bezoek in het gemeentestadion, tweede in de stand met 23 punten en één oranje en vier groene bolletjes achter hun naam. Doet er allemaal niets toe, natuurlijk. Het wordt gewoon een match tegen één van de titelkandidaten in de reeks, die net als Diegem in een dikke ‘vorm’ steekt . Een partij die wat volk verdient in de Diegemse tribune. En dat verdient de groep evenzeer.

Uitslag

PloegGoals
Belisia1
Diegem2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Tristan OlaertsDennis Delarbre
Guido Verheyen

Mis geen enkel verslag!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
  • Freddy 11/11/2019 at 16:06

    Kom mannen ,vijf op vijf is geweldig en dikke dikke proficiat hier voor ! Maar nu met twee thuismatchen in het verschiet ,mag het zeven op zeven worden( jullie kunnen dat ) en dat zou echt top zijn !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.