Twee keer op voorsprong.

Zowel Gullegem als Diegem waren na een uiterst moeilijke seizoenstart in de weken voor de winterstop aan een soort reveille begonnen. Gullegem stevig met een 10 op 12, Diegem met een iets bescheidener 4 op 6, maar het voetbal groeide stilaan naar het tweede amateurniveau.

Het was uitkijken hoe de opponenten van vandaag de winterstop doorgekomen waren, elke onderbreking is immers riskant voor de goede flow. De thuisploeg toonde duidelijk de wil om de klus snel te klaren en ging op zoek naar een vroege treffer. Diegem toonde zich echter veel taaier dan ze daar in de Westhoek gedacht hadden. Een gedevieerde bal die naast het doel van Michiels viel was nog de gevaarlijkste actie in de beginfase, waarna enkele hoekschoppen voor wat extra druk zorgden. De koppers werden echter flink verdedigd en Diegem keerde stilaan het initiatief met enkele goede overnames. Rond het kwartier was het raak. De bal werd in het middenveld gerecupereerd en meegegeven met Matuta, die na een knappe loopactie Charlier centraal doorheen de thuisdefensie loodste. Hij schoof de bal kalm binnen langs een kansloze keeper Ampe.

Diegem op 0-1 dus, en het opgebouwde vertrouwen kreeg nog een extra duwtje in de rug. Na een snelle rush van Vyncke over de rechterflank trok die de bal voor de goal waar Charlier maar een voettip te kort kwam om de dubbele voorsprong op de bordjes te plaatsen.

Na de rust wist Gullegem veel te snel met een gelukje langszij te komen. Michiels geraakte net niet bij een lage strakke voorzet, zodat Mertens de bal via zijn lichaam in het doel zag verdwijnen. Pech dus voor Diegem dat echter geenszins kraakte en meteen weer naar voor trok. De uithaal van De Bouw verdiende een beter lot maar de grote Ampe haalde hem knap vanonder de lat. Dan maar opnieuw Charlier, verdorie. Die liep met de bal de rechterflank af en haalde verschroeiend uit vanop zo’n 25 meter. In het verste hoekje, onhoudbaar, yes!

Met een nieuwe voorsprong leek Diegem op de overwinning af te stevenen. Met wat meer metier of volwassenheid had die ook binnen moeten zijn. Nu besliste een overbodig balverlies toch nog voor de gelijkmaker via nieuwkomer Vandekerckhove. Zowel Monteyne voor Gullegem als Egerickx voor Diegem kwamen nog dicht bij de derde treffer, maar de goed leidende ref floot de partij af op een voor beide ploegen aanvaardbare draw.

Meer dan het puntje is de prestatie van Diegem de hoopgevende factor naar de rest van de competitie toe. Diegem is stapje voor stapje naar het tweede amateurniveau gegroeid, en voelt zich nog beter worden. Is het te laat? Wie weet. Maar zeker is dat dit Diegem met heel wat ploegen de strijd mag aangaan. En al zullen de toppers nog wel te sterk blijken, de jongens zullen hun vel duur verkopen.

Nog een laatste statistiekje voor wat het waard is. De terugronde is gestart met 4 op 6, dat is al 4 punten meer dan in de heenronde…

Uitslag

PloegGoals
FC Gullegem2
Diegem2

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.