Stuntreeks gestopt door taai Vosselaar.

Het moest natuurlijk eens gebeuren. De lastige verplaatsing naar Vosselaar maakte een einde aan de verbluffende reeks van zeven overwinningen van Diegem. Vosselaar is een hechte ploeg, met een no-nonsense aanpak, die elke vierkante cm van het eigen, wat hobbelige speelveldje door en door kent, en daar voldoende voordeel uit haalt om het elke ploeg lastig te maken.

Diegem, zonder mannen in vorm Benlouafi en Denayer, kreeg te weinig vat op het spel om bij overnames voor veel gevaar te zorgen. De thuisploeg kreeg een paar mogelijkheden maar de afwerking bleef, misschien ook wel door de staat van het veld, in gebreke. Op het moment dat je het gevoel kreeg dat Diegem wat steviger op de deur kwam kloppen, besloot ref Allaerts, een week te vroeg, in het plunje van de Sint te kruipen. Michiels kwam uit op een doorsteekpas en haalde de bal uit de voeten van Hannes. Diens opvallende duik woog niet op tegen het feit dat de bal duidelijk gekeerd werd, maar die belandde tot ontzetting van de Diegemse keeper toch op de stip. Hannes zelf nam het pakje als een braaf jongetje aan en nam de belangrijkste horde van de namiddag voor zijn ploeg: op voorsprong geraken.

De klus voor Diegem werd hierdoor een stuk moeilijker. Dit Vosselaar was in staat om te controleren en om het af te maken moest Diegem het wagen te ver de posities te verlaten. In de tweede helft kregen we de uitrol van dit scenario. Diegem moest wat meer risico nemen en de thuisploeg kreeg enkele mogelijkheden, maar tot afwerken kwamen ze niet.

Dus bleef het ook spannend tot op de slotminuut. Labiad had op een schuine poging doelman Delarbre al een keer op zijn weg gevonden, maar de mooiste kans voor Diegem viel even later. De voorzet vanop links vond aan de tweede paal het hoofd van Labiad. Zijn kopbal leek op weg naar het net maar viel, afgeremd door de arm van een verdediger, in de handen van de thuiskeeper. Penalty claimde heel Diegem, maar de zak van de Sint bleef deze keer dicht.

Nu goed, spons erover, het moest een keer gebeuren. Diegem zag zijn zegereeks gestopt, maar mag met trots terugkijken op die onvoorstelbare weken, van 13 oktober tot 1 december. Dat was ook de teneur zondagavond. Wedden dat dinsdag de focus alweer op de volgende opdracht gericht staat? Berchem Sport op bezoek in het Gemeentepark. Aan het werk om de kloof met de laagste regionen van de rangschikking uit te diepen. Want daar draait het voorlopig om, ook al oogt een gedeelde eerste positie in de tweede periode erg fraai.

Uitslag

PloegGoals
Vosselaar1
Diegem0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Michiel AllaertsBrian Vannoppen
Kenneth Lenaerts
  • Freddy 03/12/2019 at 00:45

    Mannen ,allen te samen ,vanaf zondag ,terug gaan voor een nieuwe zeven op rij, dat moet de ingesteldheid zijn !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.