Stevige bank houdt stand.

(foto: Dominic Beckx ©)

RC Mechelen is een club die vertrouwd in de oren klinkt. De historische grandeur is al lang geleden verdwenen maar op dit niveau blijft het een ‘naam’. Ze brengen ook nog wat vurige supporters mee en dat is in deze tijden mooi meegenomen. Zij verloren vorige week thuis nipt met 0-1 van Bocholt en bleven steken op 10 punten in de rangschikking. Diegem daarentegen rekende af met het schurend gevoel dat er in de eerste wedstrijden van het seizoen te veel goals toegestaan werden. De knappe 0-1 op Hades leverde niet alleen drie punten op zodat het klassement wat opklaart naar 7 punten, maar ook een mentaal opstapje.

Na de aftrap van schepen Magda Geeroms vond Diegem snel het juiste ritme. De eerste dreigende acties kwamen dan ook van de thuisploeg. Mauën was er als de kippen bij toen doelman Goossens een voorzet slechts kon wegduwen, maar zijn doelpoging knalde op de paal. Deflem raakte ook in schietpositie maar de bal ging over. Toen Egerickx en Mauën doorheen de Mechelse afweer voetbalden anticipeerde Goossens goed op de afwerking van Maxim. De Racing kon hier maar één poging op doel tegenover stellen waar Michiels wel raad mee wist.

Na de rust bleef Dieter Vanderelst noodgedwongen in de kleedkamer. Hij liep in een duel een neusbreuk op en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Brute pech voor hem dus na anderhalve match in de ploeg, en ook voor de staf die moest herschikken en Frix naar het centrum haalde met Denayer erbij op links. Het spreekt voor de Diegemse kern dat de bank stevig bezet is en dat een vervanging niet meteen kwaliteit inlevert maar eerder nieuwe mogelijkheden schept.

Want Diegem slaagde er dus opnieuw in de nul te houden, zelf toen RC Mechelen fel kwam opzetten in de tweede speelhelft en er ietsje lager moest opgevangen worden. Hard gewerkt en missie geslaagd dus op dat gebied. Bovendien leverde een volgende vervanging nog bijna de winst op ook. Want toen Struys nog eens de gashendel openzette en vanop de rechterflank de bal over de grond voor doel bracht devieerde de ingekomen Gody de bal ei zo na langs keeper Goossens in doel, de bal scheerde slechts de linkerpaal.

Jammer, want op basis van de doelkansen kon Diegem net iets meer aanspraak maken op de overwinning. Al had het ook slechter kunnen aflopen toen Weuts enkele minuten voor het slot op doel kon koppen maar zijn poging zag over gaan. We kunnen dus leven met de puntendeling en trekken volgende week met vertrouwen naar de City Pirates. De Antwerpse club trappelt momenteel ter plaatse onderin de klassering maar zijn daardoor dubbel gevaarlijk, natuurlijk!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Racing0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Lander BultynckFabian De Vriendt
Robby Keuleers
  • Freddy 17/10/2022 at 13:52

    Proficiat mannen! 👏👏👏Zo verder voetballen en met dat tikkeltje geluk erbij , zit er een mooi seizoen in 👍👍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.