Sterk Jong KV zet Diegem opzij.

Voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen werd Diegem Sport verwacht op Jong KV Mechelen. Let op: dit betekent niet dat je naar het stadion van KV Mechelen trekt. Nee hoor, je moet je op woensdagavond in volle spits verplaatsen naar het verre Bornem want het aanvangsuur van de wedstrijd is vastgelegd op 18:45 uur. Een fijn stadion in Bornem, daar niet van. Diegem speelde er nog ettelijke memorabele wedstrijden in de toenmalige derde klasse. Maar licht hebben ze daar op het hoofdveld niet. Dus neem maar verlof op het werk beste Diegemspelers, wil je op tijd de bus halen. Niet echt groots van een club van de Pro League om daar geen rekening mee te houden, terwijl ook Voetbal Vlaanderen de andere kant op kijkt.

De wedstrijd zelf dan maar. Jong KV Mechelen kwam erg goed voor de dag. Netjes voetballend aan een hoog tempo drukten zij een te bescheiden startend Diegem achteruit. Zonder veel echte kansen af te dwingen slaagde de thuisploeg er toch in om na een kwartier de stand te openen via Van Der Velde. Diegem schudde wat onzekerheid van zich af en probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. KV riposteerde echter gevat al bleek een stevige te centrale kopbal het enige echte wapenfeit waarbij Michiels in moest grijpen.

Na de rust vermande Diegem zich en langzaam maar zeker groeide het gevoel dat een doelpunt er wel in zat. Nu ging het toch geregeld op en neer en toen Deflem en Egerickx doorheen de Mechelse defensie glipten ging de laatste pas maar net mis. Zonde, want even later, zo’n kwartier voor het einde wist Stanic de tweede goal te scoren die de wedstrijd definitief in de plooi legde.

Ondanks het heldere weer viel vervolgens al snel de schemer over het stadion, én uiteindelijk een derde treffer. Gelukkig voor de goed leidende ref dreef er niet meer bewolking over Bornem, want dan had ie toch echt de wedstrijd moeten staken.

Nu goed, KV won verdiend deze ambetante openingswedstrijd en voor Diegem begint de competitie dan maar op de vertrouwde zondagmiddag.

Beste supporters, we rekenen op jullie klim op de Regimentsberg naar het jeugdcomplex Calenberg waar tot de winterstop de thuiswedstrijden doorgaan.

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Jong KVM3
Diegem0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Willem HuygheIrmgard Van Meirvenne
Yannick Wouters

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.