Winning mood

De zomer stelde misschien niet veel voor, maar de zon had haar afspraak geprikt op de eerste zondag van september. De eerste competitiewedstrijd in het post-corona tijdperk werd dus afgewerkt onder een loden temperatuur. Voor de randanimatie een zegen natuurlijk, een springkasteel en een gezellige zomerbar loodste het vakantiegevoel helemaal opnieuw het park binnen. Zeker wanneer de voltallige jeugdafdeling het veld opdraafde voor de traditionele voorstelling aan het Diegemse publiek.

Voor de spelers betekende de warmte heel andere koek, natuurlijk. De eerste match wil elke ploeg minstens iets rapen en de adrenaline stroomde, evenals het zweet. Ten koste van het voetbal dus, want de zenuwachtigheid speelde beide ploegen parten. Gaandeweg voelde je wel dat Diegem wat meer troeven op tafel kon leggen en de eerste mogelijkheden boden zich aan. In een knappe combinatie vond Deflem Sidya die de bal netjes voor het doel schoof. Een bezoekende verdediger kon de bal nog even raken en Egerickx van een zeker doelpunt houden.

Diezelfde Egerickx probeerde het wat later met een lob toen hij diep gestuurd werd. In volle snelheid kwam die lob er jammer genoeg niet uit. Pech dan voor Diegem toen Barkellil zich in het strafschopgebied vrij kapte maar daarbij zijn knie verdraaide. Te hopen dat die knie niet te veel averij opliep, want onze kwieke spits was lekker op dreef in de eerste wedstrijden met inzet. Morgen (dinsdag) mag hij al op bezoek bij Dr. Claes in Herentals, de beste in zijn vak. Wij houden jullie op de hoogte van het verdict.

Na de rust bleef het op en af gaan en stevende de match richting het cliché ‘wie scoort haalt de buit binnen’. Tien minuten voor affluiten knokte De Koker zich langs zijn belager en speelde Deflem aan. Tijd om te beslissen dacht die, en met een gekruiste bal vloerde hij de machteloze Vanwelkenhuysen.

Laat ons zeggen dat het marcheert! Diegem ontbeerde dan wel het mooie voetbal van de voorbije weken, in de plaats duikt er wel een soort matuur realisme op. Mooi hoefde het vandaag niet te zijn: sec 1-0, drie punten op zak. En dus een voorbeeldige start met vier winstpartijen op rij.

Het wordt nu wel erg druk de volgende weken. Zaterdag naar KFC Houtvenne (2-0 verlies in Spouwen Mopertingen), woensdag 15 september thuis tegen Lommel SK voor de beker, en vervolgens komt Eendracht Aalst (1-3 winst op KSK Tongeren) op bezoek. Een stevig programma dus. Maar hé, we zijn zolang verstoken gebleven van de beleving bij spannende wedstrijden, én het marcheert…

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Wijgmaal0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Arno SchepersBen Gonnissen
Kenneth Lenaerts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.