Onuitgegeven elftal pakt punt in Bocholt

Er was een tijd dat Bocholt voor onze club een oninneembare vesting was. Zowel uit als thuis was het voor KDS quasi onmogelijk een puntje te rapen tegen de sympathieke Limburgse club.

Daar is de laatste seizoenen wel verandering in gekomen.  Wie herinnert zich niet de thriller van vorig seizoen toen we een 3-0 achterstand konden ombuigen tot een dik verdiend gelijkspel.  In de heenronde van dit seizoen konden we de Bocholtenaren puntenloos huiswaarts sturen zodat de mythe eindelijk uit de wereld was.

De midweekmatch van gisteren paste in het Limburgs drieluik dat we moesten afwerken. Na Belisia en Hasselt dienden we de Damburgjongens partij te geven in hun knappe installaties.

In deze fase van de competitie kan je al eens moeten afrekenen met een paar afwezigen, maar als je een hele defensie moet vervangen kan dat voor problemen zorgen.  Niet voor onze coach.  Hij ging gewoon shoppen bij onze beloften en posteerde met liefst negen(!) eigen jeugdspelers een ongezien team op het wedstrijdblad. Of dit in het nationaal voetbal een unicum is weten wij niet maar straf is het alleszins.

De wedstrijd begon niet al te best voor onze jongens en we kwamen snel 1-0 achter. Was onze jonge bende hiervan onder de indruk? Geenszins. Met fris en vrolijk voetbal combineerden ze zich een aantal keren doorheen de thuislinies en na een mooie combinatie verzilverde Egerickx een knappe assist van Honshoven. De tweede helft liep het wat moeilijker. Toch was het KDS dat de beste kans kreeg maar één op één met de doelman kon Sulejmani niet afwerken.  En toen gebeurde waar we voor vreesden.  Azevedo werd doorheen onze defensie geloodst en werkte koel af.  Een domper, maar opgeven doet ons team tegenwoordig niet. In de 88e minuut kopte Van Lautem knap een hoekschop van Denayer overhoeks binnen en was het verdiende punt binnen.

Een prachtresultaat voor deze piepjonge bende en weeral een aantal jongeren die hun visitekaartje hebben afgegeven.  Mooi zo!

Zondag trekken we naar Beerschot waar we nog een rekening te vereffenen hebben.

Uitslag

PloegGoals
Bocholt2
Diegem2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Arno SchepersDieter Van Den Hoeck
Patrick Vandenberghe
  • Freddy 09/02/2023 at 20:02

    Prachtig mannen ,dit resultaat,dikke proficiat hiervoor en met het teamspirit ,dat er nu is ,komen er zeker nog geweldige wedstrijden !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.