Na vijf matchen op een verdiende derde plek!

De supporters die deze dagen Diegem Sport trouw volgen hebben gelijk! Wat een heerlijke pot voetbal kregen zij voorgeschoteld zaterdagavond. In een eerste kwartier was het nog wat aftasten voor beide ploegen. Heur Tongeren heeft opnieuw aangeknoopt met haar rijke traditie, heet voortaan ook terug gewoon KSK Tongeren en daar hoort wellicht ook wat ambitie bij.

Zonder veel doelgevaar langs beide kanten viel de openingstreffer in het voordeel van de gasten. Een kopbal belandde tegen de paal en werd door Suederick opnieuw het veld ingeslagen. De lijnrechter vlagde de vreemde actie nogal ijverig om tot een doelpunt, en opnieuw moest Diegem aan het werk om een achterstand op te halen. Al gauw liet de thuisploeg haar ware gelaat zien en de Limburgers hebben het geweten.

De gelijkmaker was al meteen een beauty. Egerickx ontving de bal in het strafschopgebied, kapte kort en krulde hem vervolgens enig mooi in de verste bovenhoek. Het zou de voorbode worden van een reeks doelpunten van een vrank en vrij voetballend Diegem, stuk voor stuk van geweldige makelij!

Denayer schudde zijn tegenstander van het lijf en verzond een ware Vercauterenvoorzet – voor de jongere lezers zeg maar De Bruynevoorzet – zo eentje waar geen tegenstander aankan maar waar de inlopende medemaat een zeker doelpunt uit kan puren. In dit geval Deflem met een ferme kopstoot. Het linke zaakje netjes rechtgezet en met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de herneming liet Diegem de Limburgers niet toe om de match terug in handen te nemen. Er werd wat hoger op de bal gejaagd en de aanvallende acties droegen heel wat verder dan vorige week het geval was op City Pirates. Na opnieuw een loopactie van Deflem nam De Koker over en kanjerde in de eerste hoek binnen zonder enige kans op redding voor doelman Vandecaetsbeek. Deflem vond niet veel later met flair het gaatje in de verste hoek en scoorde zijn tweede van de avond.

Met de 4-1 op het bord ging de voet even van het gaspedaal en Tongeren slaagde er zowaar in om te milderen. Het geloof borrelde terug wat op maar Deflem zag het anders. Hij duwde de bal ver voor zich uit, liet elke tegenstand ter plaatse en werkte nog gezwind af ook, meteen zijn hattrick rondmakend!

Na vijf speeldagen kijken we even rond en zien we dat het goed is. Geconfronteerd met enkele langdurige blessures bouwt de staf aan een stevig team dat dus lekker meedraait in de top drie van de rangschikking. Er loopt weer wat jong talent tussen de lijnen en dat ziet de Diegemse supporter graag gebeuren. Vandaag maakte de 18-jarige Lenny Kassanda Mulamba zijn eerste speelminuten in het A-team.

Uitslag

PloegGoals
Diegem5
Tongeren2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dirk SchoenmaeckersIndy Gebruers
Tim Rasschaert

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België
  • Freddy 04/10/2021 at 06:13

    Amaaaaaaaaiiiiiiiiii geweldig resultaat ! Dikke proficiat mannen .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.