Michiels verijdelt de hold-up.

Berchem Sport betekent in deze tijden nog volk op een voetbalmatch. Met de bus waren de geel-zwarte supporters de Regimentsberg opgereden, zochten tevergeefs naar de tribunes en nestelden zich dan maar onder onze overkapping, wachtend op de dreigende regenbui. Van bij het eerste fluitsignaal waren de intenties duidelijk: twee teams op zoek naar drie punten zorgden voor een aangenaam kijkstuk, ondersteund door de zingende supportersschare. Gelet op een licht Antwerps accentje beperkte het zingen zich tot het bezoekende kamp. Daar stonden ze alras 1-0 voor want onze eigen trouwe supporters wagen zich niet aan een lied, vermoedelijk heel verstandig.

Maar ook op het veld werd de openingstreffer door de bezoekers gescoord. Er waren al enkele prikjes uitgedeeld aan beide kanten toen Van Den Driessche over rechts mocht doordringen en voor het doel de snelle Owusu vond, die knap in de eerste hoek devieerde. Diegem liet zich niet uit het lood slaan, en vaak op de rechterzijde werd de ruimte gevonden om te combineren en op zoek te gaan naar kansen. Toen een afvallende bal in het bereik van De Koker belandde aarzelde die geen moment. Met een knappe, ingehouden halve volley verschalkte hij via de verste paal keeper Van Hove. Een doelpunt dat Diegem vleugels gaf want nog geen tien minuten later kreeg Sulejmani de bal centraal doorgespeeld. Hij keek eens naar links en even naar rechts en pakte toen de echte spitsenbeslissing. Ik knal ‘m er zelf in, hoog, overhoeks, onbereikbaar! Beloond voor gretigheid.

Diegem kon gaan rusten met een 2-1 voorsprong en pakte de draad meteen weer op in de tweede helft. Hier speelde zich de periode af dat groen-wit het laken naar zich toe had moeten trekken. Er kwamen enkele mooie kansen, een paar hoekschoppen en vrije trappen. Mpanzu kreeg vrije baan maar vond slechts het zijnet, Beersaerts zette strak voor waarop Mauën maar net naast devieerde. Enkele kopballen mistten de goede richting. De goal viel dus niet en zoals dat gaat profiteerden de bezoekers. Owusu ontsnapte, de situatie leek opgelost maar de Berchemse spits frutselde de bal toch langs Michiels.

Diegem voelde zich met een punt onvoldoende beloond voor het geleverde spel en trok nogmaals in de aanval. Lokando borstelde naar de winkelhaak maar stuitte op een ultieme redding van Van Hove. Diegem flirtte met de overwinning maar kreeg de rekening gepresenteerd in de 93ste minuut. Mertens greep in op de doorgebroken Frimpong en ref Theuwissen legde de bal op de stip. Michiels eiste de eer van de slotfase op en voorkwam met een geweldige voetreflex dat de Geel-zwarte formatie met de brandkast aan de haal ging.

Volgende week sluit KDS het jaar 2023 af op het veld van de buren in Overijse. Op zoek naar de kaap van de twintig punten?

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Berchem2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Stef TheuwissenWannes Bleukx
 • Matthys Peter 13/12/2023 at 20:26

  Mooi en correct verslag .
  Positief voor beide partijen ….
  Veel succes nog .!!

 • Dieter Alyn 12/12/2023 at 11:12

  Mooi verslag!

 • Freddy 11/12/2023 at 17:51

  Eerst en vooral, een dikke proficiat aan onze Dean ! Geweldig weeral, voor mij echt een top doelman ! Ook de ploeg op zich heeft het prima gedaan , met twee prachtige doelpunten van Jordy en Aron . Spijtig van twee X balverlies in het middenveld, waardoor Berchem ook twee X scoorde ! Succes mannen zaterdag op Overijse !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.