Leergeld

Je zou het nog vergeten, we spelen met een erg jong team in tweede afdeling. Een ontmoeting met een geroutineerde en ambitieuze ploeg zoals SK Londerzeel kan je dan gerust als testcase beschouwen. Hoever staan we tegen de grote jongens?

Vandaag kregen we goed en slecht nieuws. Dat eerste half uur! Dat zag er toch weer erg goed uit, jongens. Na de eerste monstering van de tegenstander viel Diegem in de juiste plooi en haalde het de bezoekers voortdurend uit hun comfortzone. Met als orgelpunt een erg knap doelpunt. Een scherpe collectieve balverovering, een actie vooruit en een op maat gesneden assist van Benlouafi richting Barkellil. Er was nog werk aan maar onze jonge spits draaide heerlijk om zijn laatste tegenstander om de bal vervolgens langs Merckx te kruisen.

Die deed deugd, zeg. Diegem ging zich nog verder amuseren en de druk bij Londerzeel begon op te spelen. Daarop had de 2-0 moeten volgen, natuurlijk. Er kwamen nog enkele mogelijkheden, en bij de laatste werd Barkellil wel erg verdacht gehaakt. Ref Claes, die erg goed in de wedstrijd zat, floot, maar draaide vervolgens de zaak om en gaf de fout tegen voor schwalbe. Wel geen gele kaart, … hoe zeker zou ie geweest zijn?

Om de wedstrijd voor Diegem en voor ref Claes helemaal te verknallen volgde uit de tegenaanval de gelijkmaker en in de daaropvolgende minuut de 1-2 voorsprong. En natuurlijk moet Diegem de hand in eigen boezem steken, aan beide goals gingen fouten vooraf en met de vroege voorsprong verdampte ook nog het zelfvertrouwen van het eerste half uur, waarna het uitgekookte SK nog twee keer een rake mep uitdeelde. Bokser van dienst bleek Van Kruijsen, hij presenteerde zich bij drie van de goals als koele afwerker, en gaf bij zijn eerste aantreden dit seizoen in deze sterke kern zijn visitekaartje af.

De tweede speelhelft voorspelde niet veel goeds. Supporters vroegen zich bang af of een echte afstraffing zou volgen. De thuisploeg toonde echter weerbaarheid. Londerzeel wilde vooral de controle behouden, maar moest zich toch weer krap zetten tegen de venijnige prikken van de troepen die met de inbreng van Egerickx, Van Lautem en Frix van vers bloed werden voorzien. Met Bautmans mee in de frontlinie begon Diegem aan het slotoffensief en Egerickx kon zo’n twintig minuten voor het einde de 2-4 op het bord plaatsen. We zullen nooit weten of de verdiende aansluitingstreffer nog voor een straffe toer had kunnen zorgen, bij voorbeeld via de penalty die Claes altijd moest fluiten.

Maar goed, dit eerste verlies is leergeld. Kantelmomenten in een wedstrijd beheersen, je moet het een paar keer meegemaakt hebben om het door te krijgen. In dat opzicht is dit een volgende stap in de opbouw van een team, dat zijn plekje in deze reeks meer dan waard is.

Allez zeg, we staan samen met Londerzeel, Hasselt, Lyra-Lierse en Hoogstraten in een achtervolgend groepje op leider Bocholt met 7 op 12. Toch een mooi rapportje?

Volgende week zaterdag naar Hasselt, opnieuw een uitdaging. Als die andere cijfers er niet anders over beslissen, natuurlijk.

Verslag Ring-TV

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marnic ClaesGuido Verheyen
Robby Keuleers
  • Freddy 12/10/2020 at 16:35

    Te ontgoocheld om te antwoorden ! Liever op mijn tong bijten dan …maar ik blijf optimistisch over deze groep en staf !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.