Knappe prestatie naar derde gelijkspel op rij.

Diegem kon net op tijd enkele uit schorsing terugkerende en opgelapte spelers recupereren voor de confrontatie met ploeg in vorm SV Belisia. De jongens van Luc Nilis wonnen vorige week de derby tegen Bocholt en werkten op die wijze hun lijstje van vijf opeenvolgende overwinningen af. Stilaan met veel zelfvertrouwen lonkend naar de top van het klassement. Het viel meteen op dat de staf van Diegem een sterk geheel had neergezet, want werd de wedstrijd tegen Bocholt nog gekruid met heel wat kansen, vandaag kregen zij nauwelijks een doelrijpe mogelijkheid bij elkaar gevoetbald. De verdienste van Diegem dat keer op keer de balbezitter kon insluiten en het frivole spel van de Limburgers kon lamleggen. De doelkansen voor de thuisploeg bleven echter ook beperkt ondanks enkele leuke uitbraken. De uithaal van De Koker op een terugvallende bal was nog de beste poging, die over het doel van de gasten zoefde.

In de tweede speelhelft bleef het evenwicht bewaard, want al bracht het kwieke spel weinig doelkansen op, de wedstrijd was voor de toeschouwers best aangenaam om volgen. Voor de gasten noteerden we een afgeweken doelpoging die de paal aaide, maar dat zou te mooi beloond geweest zijn want Michiels kreeg voor de rest alleen plukwerk geserveerd, wat hij overigens heel erg secuur opknapte. De verst dragende aanval van Diegem liep over rechts waar het samenspel tussen Roisin en Mauen eindigde met een deviatie van de laatste in het zijnet. De beste kans kwam er nog toen Mauen een overmoedige keeper Cascio de bal ontfutselde maar een erg barmhartige ref redde de meubelen voor de portier van de gasten.

Een nieuw gelijkspel tegen de ploeg die al een tijdje in de flow acteert is meer dan verdienstelijk voor onze jongens. Het levert natuurlijk weer maar één puntje op zodat Diegem, na drie draws op rij, toch een beetje ter plaatse blijft trappelen. De mouwen zullen alleszins opgestroopt moeten blijven om zo snel mogelijk definitief uit de gevarenzone te ontsnappen. Volgende week zondag wordt er opnieuw thuis gevoetbald tegen Bocholt VV, dat met 2-4 onderuitging tegen Cappellen. Supporters, verzamelen geblazen in het gemeentepark!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Bocholt2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Erik BuryStef Stas

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.