Het wordt te veel voor Corneel.

Na vijf minuten speelde Diegem zich in een comfortabele uitgangspositie tegen nieuwe streekclub Belisia Bilzen. Bautmans kopte de vrije trap van De Bouw voorbij doelman Cascio en gaf meteen wat ademruimte aan de geteisterde Diegemse formatie. Want al was de gehavende neus van Mertens voldoende geheeld, nu viel hij wegens ziekte uit. Michiels, Barkellil, Honshoven, Mertens, Roisin, … het lijstje wordt langer en de puzzel voor de Diegemse staf steeds ingewikkelder.

En het bleef jammer genoeg ook geen wolkeloze hemel na de vroege voorsprong, want nog in de eerste speelhelft maakte de thuisploeg via Boiten gelijk, viel Van Lautem uit met een vermoedelijke hersenschudding en scoorde Boiten net voor het rustsignaal een tweede keer. Een te harde noot om te kraken?

In de tweede helft rechtte Diegem de schouders en probeerde het de motor te repareren. Niet met het frisse voetbal van vorige week, maar toch strandde de gelijkmaker twee keer op het doelhout en moest ook Cascio nog een flinke redding bovenhalen. De kelk moest tot op de bodem leeg, want in de slotfase bleef Bautmans na een kopduel achter met een flinke hoofdwonde. De penalty in de blessuretijd, na wat alles-of-nietsgedoe dikte de stand nog aan tot 3-1, maar blijft een voetnoot.

Dat de eerste nederlaag van deze competitie er ooit zat aan te komen is duidelijk, maar je hield zondag toch het gevoel over dat Diegem in wat meer normale omstandigheden tegen de Limburgers het pleit had kunnen winnen. Veel tijd om hierover na te bomen was er echter niet, er moesten wat pistes georganiseerd worden om de geblesseerden snel aan de juiste zorgen te helpen. Geheel naar Diegemse traditie konden we beroep doen op enkele trouwe aanhangers zoals Erwin en Marianne, de schoonouders van Sander Denayer, die Van Lautem veilig naar Diegem brachten en Soufiane Nori die met kine Sien en Lucas Honshoven naar het ziekenhuis reed om Bautmans’ hoofdwonde te laten hechten.

Volgende week opnieuw een taaie klant, want dan reist Diegem naar Bocholt. Altijd favoriet voor de top maar momenteel ook sputterend rond de tiende plaats met zes punten. Wie krijgt de machine het snelst terug op de rails…

WDB

Uitslag

PloegGoals
Belisia3
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jürgen Van UffelenGuido Verheyen
Stijn Lehembre

Stadion

Katteberg
Zeepstraat 46, Bilzen, Tongeren, Limburg, Vlaanderen, 3740, België
  • Freddy 12/10/2021 at 10:41

    Toch een ferme prestatie mannen ,met zoveel pech en gekwetsten, dikke proficiat !In elke ploeg zijn er wel is gekwetsten ,maar bij ons mag het nu wel stoppen !Moesten we altijd (maar dat is een utopie) over de ruime complete kern beschikken ,zouden we mogen dromen van …………

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.