Het Diegemse doel.

Cappellen maakte indruk toen ze het veld opliepen, sterke kerels, gemiddeld minstens 20 cm groter dan onze jongens en met een zelfzekere oogopslag van ja, Antwerpse allure. En dat mocht. Zelfs Eupen liet zich bijna verschalken voor de beker woensdag en dus leek de partij tegen het puntenloze Diegem een tapatje tussendoor.

En wie gaat mij vandaag nog maar eens geloven? Diegem speelde alweer een erg leuke pot voetbal, voerde het tempo en de bezoekers kregen het bij momenten lastiger dan ze vermoed hadden. De voorzetten van Denayer waren bijzonder scherp en het wringt als een nieuw paar schoenen dat de Diegemse spitsen er geen enkele van wisten te verzilveren. Met de voet of de kop, of met de voet in plaats van te koppen, het wil maar niet lukken. Eens een keertje voorkomen op het scorebord. Het zou voor deze ploeg geheid een geweldige boost betekenen, maar het zit er verdorie voorlopig niet in om beslissend te wezen.

En dus eiste de ref die eer voor zichzelf op, hij besliste de partij op de 33ste minuut, door een volkomen denkbeeldige strafschop te fluiten. Geen enkele bezoekende speler had ook maar de minste reactie op de aanname van Frix, maar de ref floot… hopelijk direct met spijt dat er geen VAR op dit niveau hem kon terugfluiten. Geen kans weggegeven maar wel op achterstand, tegen een ploeg die al weken geen doelpunt binnen krijgt, dan weet je hoe laat het is zeker?

Diegem gooide er nog een extra spits bij tijdens de rust. Het maakte allemaal niets uit, opnieuw een paar goeie combinaties leverden een paar wenkende mogelijkheden maar het poeier blijft gewoon te nat. De adrenaline die door de Diegemse aderen stroomt verdient stilaan een paar goals maar vandaag borrelde ze eerder op in een scherpe tackle, waarop de ref gretig rood gaf. Overdreven sanctie? Jazeker, maar je geeft ‘m natuurlijk de kans om die kaart boven te halen, zo onbesuisd op een plek in het middenveld.

Met een mannetje minder toch nog iets proberen, heel erg verdienstelijk maar het uitgeslapen Cappellen volgde de logica en maakte Diegem netjes af. Diegem eindigde de partij tenslotte met negen nadat Labiad met krampen naar de kant moest.

Zaterdag liet het dorp zich van haar beste kant zien met de actie “Diegem Voor Het Goede Doel”. Die bracht zo’n 12000 euro op voor de kinderafdeling van het UZ in Jette, die er het project “De Appelboom” mee gaat uitbreiden.
Diegem voor het goede doel, het geeft stof tot nadenken…

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Cappellen4

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.