Gelijk na twee wereldgoals.

Topteam, dit Bocholt, laat daar niet de minste twijfel over bestaan. Een serieuze uitdaging dus voor Diegem in hun eerste competitiepartij na de winterstop. Niet in het minst door de afwezigheid van het vernuft van een Benlouafi (geblesseerd) en Matuta (geschorst), maar met een coach Van Nerom in volle vorm, die een tactisch plannetje uittekende waarop de gasten een hele eerste speelhelft de tanden stuk beten.

Want hoe vlot de Limburgers de bal ook lieten rondgaan, eens in de buurt van de zone van de waarheid was de angel er al lang weer uit. En bovendien kwamen er alras ook enkele knappe uitbraken van de thuisploeg, voorlopig evenzeer zonder doelkansen, maar wel genoeg om de tegenstander tot wat voorzichtigheid te manen. Dan maar eens vanop afstand moet Maes gedacht hebben maar zijn pegel stuitte op de dwarsligger. Diegem reageerde met twee ontsnappingen, van Barkellil en De Cuyper, telkens foutief gestuit, die Bocholt slechts een geel karton kostte.

De enige echte mogelijkheid voor de gasten, een knappe actie door het centrum en het netjes afleggen voor de voet van Bertjens, die de bal echter voorlangs schoot. Na nog een aantal gevaarlijke hoekschoppen, en met nog een vijftal minuten op de klok, keerden de kansen. Een scherpe hoekschop nu voor Diegem, terug het pak ingestuurd richting Denayer, die met een gouden ingeving en een geweldige omhaal de bal onhoudbaar langs keeper Wertelaers joeg. Wat een schitterende goal!!

Bocholt twijfelde even en Diegem ging even door op het élan. Met een fout op de aan de haal gaande Labiad tekende Diemé zijn doodvonnis. Hij kreeg een tweede geel karton tegen de neus geduwd en mocht meteen wat vroeger dan zijn ploegmaats naar de kleedkamer.

Met z’n tienen verschenen de gasten met het mes tussen de tanden terug op het speelveld. Risicovoller, en een tempo hoger, gingen zij op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal viel nogmaals op de lat, en een goed uitkomende Michiels verijdelde alsnog de gelijkmaker. Maar de druk werd groter, al durfde Diegem ook met veel volk counteren. Labiad liep zijn tegenstander voorbij maar de ref zag geen graten in de drieste tackle, hij vond ten onrechte één rode kaart genoeg voor de co-leider.

Met nog tien minuten voor de boeg, net toen de thuissupporters stilaan gingen geloven in de onverhoopte stunt, viel de gelijkmaker toch. Scheelen naam de bal heerlijk op de slof en die verdween ongenadig in de winkelhaak. Terechte gelijkmaker alleen al wegens de schoonheid van de trap. Bocholt scheen even voor de volle buit te gaan, dwong nog wat hoekschoppen en een vrije trap af, maar moest toch op de hoede blijven voor de Diegemse lefgozers. Labiad werd omver gelopen door de laatste verdediger, maar de ref weigerde Diegem de strafschop.

Bij het laatste fluitsignaal duurde het even voordat de ontgoocheling plaats maakte voor een realistische conclusie: Diegem houdt het beest in bedwang en mag een streepje toevoegen in de puntenkolom, en dat is knap. De jongens zijn erg diep moeten gaan, er stond verdorie weer een hecht team op het veld, een team dat de volgende weken genoeg punten moet weten te sprokkelen om al vroeg in het seizoen voor zekerheid te zorgen.

Verslag Ring-TV

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Bocholt1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Mo SbaghiDiederik Knevels
Tom Dillen
  • Gill 17/01/2020 at 11:55

    Prachtige goal Sander!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.