Energie!

Belisia Bilzen beet zich de tanden stuk op Team KDS. En Belisia is niet de eerste de beste, voorwaar. In 2023 – de post Luc Nilis periode – won het zijn drie opeenvolgende partijen, zonder ook maar één tegendoelpunt toe te staan. Als tweede in de stand richten de Limburgers hun vizier op streekgenoot Hades voor de leidersplaats. En dan moet je K. Diegem Sport opzij kunnen zetten.

Maar Diegem zit op de goeie trein. We spreken terecht van Team KDS want wat de ploeg vandaag uitstraalt heeft alle kenmerken van wat een team behoort te zijn. Naast de technische en fysieke kwaliteiten van individuele spelers vormen kameraadschap, discipline en spelvreugde, het werken voor elkaar en het gunnen van succes aan de ploegmaat het cement van een steeds moeilijker te bespelen geheel. Belisia heeft er werkelijk alles aan gedaan. Met veel talent op alle posities werd er eerst geduldig opgebouwd over een breed front in de hoop het gaatje te vinden. Diegem zette de achterste linie best hoog en liet geen enkele balbezitter met rust. Op de wijze geraakte Belisia nauwelijks in de buurt van Michiels die vandaag één van zijn rustigste zondagen beleefde.

Niet dat Diegem de kansen opstapelde, maar er werden wel prikjes uitgedeeld. Toen na een half uur spelen De Koker mee oprukte bij een hoekschop vond hij de ruimte voor een schot op doel. De bal devieerde op de schouder van Deflem en verdween zo onbereikbaar voor keeper Cascio in de rechterhoek van het doel. Een beetje geluk heb je nodig om het spel open te breken maar dat dwong Diegem af met de perfecte uitvoering van het tactische opzet van de staf.

Belisia bleef eerst nog geduldig opbouwen en het was vermoedelijk van plan Diegem uit te putten en vervolgens het verschil te maken. Maar Diegem bleef alles dichtlopen en dus schakelde de Limburgers over op meer snelle diepe ballen. Met de klok die steeds verder tikte moesten de bezoekers wel meer aanvallende keuzes maken en toen was het even alles of niets. Bilzen kreeg twee doelrijpe kansen maar mistte eerst met de kop en even later met de voet de afwerking. Aan de overzijde maakte Diegem gebruik van de ruimte en counterde meerdere keren in overtal naar de verlossende tweede treffer. Die bleef echter ook uit en dus bleef het spannend tot op het eindsignaal. Diegem lijkt in een ketel energie gevallen, knokte zich over die limiet en werkte de stunt netjes af.

Het te duchten Limburgse drieluik (Bilzen-Hasselt-Bocholt) is in ieder geval goed ingezet! Volgend weekend staan de mosselen klaar in de Gildezaal van Diegem en vangt de wedstrijd tegen Sp. Hasselt aan op zaterdagmiddag 16.00 uur. Smullen dus!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Belisia0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Mohamed WahhabiIrmgard Van Meirvenne
Joachim Vercamer
  • Freddy 30/01/2023 at 11:06

    Een heel aangename wedstrijd om naar te kijken ,met een compleet en zeker , heel goed , collectief Diegem!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.