En kijk nu eens: 6 op 6!

RC Hades Kiewit Hasselt is een club met een fijne filosofie. In Kiewit, een plek ten Noorden van Hasselt, ontmoeten sport en cultuur elkaar, Pukkelpop trekt er zo’n 180.000 toeschouwers en de plaatselijke voetbalclub is via meer dan alleen de locatie verbonden met het festival. Maar wat ons vooral aanstaat is de jeugdwerking. De tikker van de speelminuten van eigen jeugdspelers in het A-elftal kan je aflezen op de lichtkrant in de kantine en staat er dit seizoen al boven de 9000. Qua doorstroom kan dat tellen en dit is allemaal erg vergelijkbaar met onze club. We moeten het zelf ook eens op die wijze gaan berekenen…

Na de ferme uithaal van vorige week waardoor Olympia Wijgmaal met 5-1 naar huis gestuurd werd, kwam de thuisploeg met versterkt zelfvertrouwen op het veld tegen Diegem, dat door de late 1-0 tegen Houtvenne eveneens net op tijd lijkt opgestaan. Een interessante partij dus, want beide clubs staan in elkaars buurt in de rangschikking en wensen liefst zo snel mogelijk in veilig vaarwater terecht te komen. Hades versterkte zich in de winterperiode met een paar transfers, dat is dan weer anders dan Diegem dat daarvoor consequent past.

Diegem pakte de eerste speelhelft. Niet dat een berg doelkansen in ons notaboekje staan, maar Diegem maakte zich knap meester van de bal en zette enkele fraaie combinaties uit. Een paar goeie voorzetten met net geen vervolg en een reeks hoekschoppen en vrije trappen die de lichte overmacht illustreerden maar niet tot een doelpunt leidden. Hades probeerde het ook met combinaties maar nog vaker via targetspits Odutayo. Die zat echter stevig in de klem van een steengoed Diegems defensief blok. Met 0-0 trokken beide ploegen de rust in en vooral de Diegemse aanhang had het gevoel dat er een voorsprong op het bord had moeten staan.

In de tweede speelhelft poogde coach Licata een kanteling in te zetten met de inbreng van Put en Bongiorno. Het moet gezegd, de kwieke Put bracht meer snelheid in het spel van de Limburgers. Het was misschien even zoeken maar evengoed herstelde Diegem meteen het evenwicht en Hades kwam nooit aan een echte doelkans, een schuin schotje niet te na gesproken. Ook Diegem geraakte moeilijk in kansrijke positie en de wedstrijd, die toch aangenaam om te volgen was zocht het slot naar de draw.

Deflem kreeg in de 89ste minuut een klein gaatje ruimte en een roekeloos idee. Daimy had waarschijnlijk een geweldig schot in de winkelhaak in gedachten en keeper Gijbels die aan een prima partij bezig was zette zich al schrap om dit schot te gaan halen. De bal scheerde echter de grond en hobbelde in de buurt van de kleine backlijn, waar Egerickx precies op tijd opdook om de rebound in de goal te frommelen. Euforie op de banken van de Diegemse supporters natuurlijk! Na een periode waarin het toeval meestal de kant koos van de tegenstrever lijkt het geluk vandaag gekeerd. Diegem hees zichzelf op voorsprong in de laatste minuut en er was geen sprake van dat ze dit nog zouden weggeven in de ruim bemeten blessuretijd. Volgende week ontvangt Diegem Lyra-Lierse, de tweede in de stand, in het gemeentestadion. Andere koek dan de heerlijke Limburgse vlaai in de kantine van Hades. Supporters, onze ploeg is weer in vorm…

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Hades0
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jan KriekenGuido Verheyen
  • Freddy 07/03/2022 at 05:51

    Dikke proficiat mannen ,ferme prestatie van het volledige team, met nog een pluim op de hoed van Yentl , die ons met zijn doelpunt weer is de drie punten schonk !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.