En dat is zeven…

We zitten op een trein, dames en heren. Weggezakt in de kussens kijken we naar buiten, naar een landschap met verbaasde toeschouwers. Geen gewone trein, een TGV, voorwaar. Op weg naar het zuiden, naar de zon, La dolce vita.

Laat ons vooral niet te veel lawaai maken, stilletjes blijven zitten en verder door het landschap denderen. Misschien heeft niemand iets gemerkt, ssst.

Hades Hasselt werd verwacht als een beresterke tegenstander. Een beetje de filosofie van Diegem, mooie viersterren jeugdwerking, dat horen we graag. En veel eigen jeugdspelers in de doorstroom naar de eerste ploeg, knap. Vandaag zaten er ook weer zeven in de selectie van Diegem.

Hades begon sterk maar op hun hoede, het moet zijn dat de Diegemse reeks overwinningen stilaan toch wat belletjes laat rinkelen. Diegem stond goed en verweerde zich knap. Na wat zoekwerk heen en weer lag de match in evenwicht, met enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten. Al klommen de bezoekers wel op voorsprong. Een knappe voorzet maar toch net iets te makkelijk naar doel en op de lat kunnen koppen, Poell raapte de rebound zelf op en werkte de bal binnen.

Diegem bleek niet te erg aangeslagen door de achterstand, en geraakte via een paar knappe combinaties over de linkerflank aan een paar kansjes. Denayer plaatste een eerste keer de bal voor doel en Barkellil kwam slechts een fractie te kort om de bal in doel te deviëren. Bij de volgende strakke voorzet van Denayer was het wel prijs. Barkellil kwam gezwind met een tipje van de voet voor zijn tegenstander en nam doelman Gijbels te grazen.

Toen iedereen zich stilaan opmaakte voor de pauze, brak Diegem nogmaals uit over links. De bal belandde in de tweede zone waar Honshoven opdook en kon uithalen. De bal raakte nog een voet onderweg en viel onbereikbaar voor Gijbels in het net. Dit zijn de doelpunten die lukken in een periode als deze. Diegem draaide de scheve situatie om en pakte de voorsprong mee in de kleedkamers.

Hades had geen andere keuze. Het tempo ging omhoog en de thuisploeg moest zich meer dan hun lief was terugtrekken in de stellingen. Een paar mogelijkheden: een schot, een kopbal en een scrimmage die goed afliep, maar dat was het dan ook. De overnames van Diegem mochten er ook zijn maar de 2-1 bleef voorlopig op het bord. Met het eindsignaal in zicht maakte Diegem zich op voor een te verwachten verwoed slotoffensief van de gasten. Maar Honshoven maakte daar nog voor het op gang kon komen een einde aan. Hij spurtte door toen Hades in de opbouw aarzelde en schoot de bal in een keer het lege doel in. Meteen ook de verzekering brengend over de nieuwe driepunter. De zevende op rij dus.

Even in de arm knijpen. We winnen nu ook van tegenstanders uit de top vijf. Neen, het is straffer, we staan nu ongeveer in de top vijf. Samen met Vosselaar, onze tegenstander van volgende week. Bollen we verder? Ssst.

Uitslag

PloegGoals
Diegem3
Hades1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jürgen Van UffelenGianni Seeldraeyers
Toon Valgaeren

Mis geen enkel verslag!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
  • Ben Abeloos 27/11/2019 at 11:59

    fantastische rit op de TGV. Dikke proficiat van een fiere sponsor. Ben Abeloos / AB Automotive.

  • Michel 26/11/2019 at 14:39

    Prachtprestatie van het ganse team….de M-Side is enorm trots op jullie…we zullen dus in onze begroting 2020 reeds de steak voorzien

  • Freddy 25/11/2019 at 14:19

    Geweldige prestatie mannen ,dikke proficiat hier voor !Maar ook een dikke proficiat aan het volledige sportieve team, zo een sterke collectieve ploeg smeden is top !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.