Eerste topper blijft onbeslist.

Mag je na twee wedstrijden al van een eerste topper spreken? Wat ons betreft wel, ja. Drie ploegen met 6 op 6, dat noemen wij topdrie. Op de site van Eendracht Aalst werd de wedstrijd aangekondigd via de supportersinformatie die KDS netjes had opgesteld en doorgestuurd, ten dienste van een veilig verloop van het treffen dat jammer genoeg nog steeds als een risicowedstrijd moet worden beschouwd. Dit alles onder een foto van de aftandse richtingaanwijzer die in de buurt van ons gemeentelijk stadion te vinden is. Tja, hoe vat je dit op? Ludiek, Aalstere carnavaleske humor, of toch een tikkeltje arrogant?

De meegereisde supporters gedroegen zich overigens erg netjes, al zagen zij hun helden de tanden stukbijten op een gehavend Diegem – Barkellil en Michiels out – dat ook wat vermoeider voor de dag kwam dan gewoonlijk, na de midweek bekerwedstrijd tegen Lommel.

De spirit zat wel direct in de wedstrijd, geen afwachtende houding van Diegem met flink wat druk vooruit, iets waarvan de ajuinen toch wat schrokken. Op en af, met veel middenveldspel en slechts twee doelrijpe mogelijkheden in het eerste halfuur, eentje voor elke ploeg. Mbaye kreeg de bal toegespeeld in de rechthoek, draaide zich erg knap en probeerde gekruist af te werken. De jonge Suederick reageerde echter snel en voorkwam de openingsgoal met de voet. Aan de andere zijde meer trefkracht: Gilbert liep door op rechts, plaatste naar de inlopende Egerickx die erg subtiel Lentz te grazen nam met een stifter.

Diegem kon die mooie 1-0 jammer genoeg niet meenemen naar de rust. Aalst kon ver doorkomen over rechts en na enkele duels viel de bal in de voeten van De Coninck, die hem in het verste hoekje draaide, ook knap gespeeld. De verdere schermutselingen leverden niets op en de gelijke stand na 45 minuten mocht een juiste vertaling van het spelbeeld genoemd worden.

Na de rust verwachte iedereen een verwoed offensief van de gasten, maar veel meer dan wat opwaaiend stof veroorzaakte dit niet. Als je de kansenverhouding ook na de rust bekijkt is de gelijke eindstand billijk, deze wedstrijd verdiende geen verliezer. De mooiste pogingen van Aalst waren een afstandsschot van Cobos Copado die de bal op de dwarsligger lepelde, en een doorbraak van Mbaye, die voor buitenspel werd afgevlagd. Voor Diegem knalde Deflem op de paal en werd Egerickx door doelman Lentz onderuit gemaaid, de logische penalty werd tot ieders verbazing genegeerd. Diegem bleef nog een paar keer gevaarlijk overnemen, maar kon de man-meersituaties niet afronden.

Diep in de wedstrijd, toen Mertens naar de kant moest nadat hij in het gezicht werd geraakt door Mbaye, duwde Aalst nog even het gas in. Mbaye liep op Suederick af maar kreeg nog te veel druk van Bautmans en zag zijn stifter de mist ingaan. Toen in de 90ste minuut Wantens een voorzet voorlangs kopte begreep iedereen dat dit teveel haver zou geweest zijn, de 1-1 bleef op het bord!

Diegem bevestigt hiermee de prima start van de competitie. Ook Aalst lijkt content, de richtingaanwijzer naar 1ste amateur moet nog een likje verf krijgen…

Zaterdagavond het vervolg voor Diegem op bezoek bij de City Pirates.

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Aalst1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Stef TheuwissenStef Stas
Yannick Wouters

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België
  • Freddy 20/09/2021 at 15:25

    Nogmaals dikke proficiat mannen, met een rechtvaardige ( of bekwame) ref winnen jullie deze wedstrijd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.