Een kleine marge opgebouwd voor een pittige week!

Een speciale sfeer toch voor thuisploeg KFC Houtvenne. Het synthetische speelveld ligt er dan wel onberispelijk bij, het blijft toch veld nr. 6 van grote broer KVC Westerlo, en hoewel de supporters hun uiterste best doen om met enkele groen-rode vlaggen het thuisgevoel op te roepen is het voorlopig nog wennen.

Diegem, met de drie punten uit de openingswedstrijd lekker op zak, begon vol vertrouwen aan de partij en deelde de eerste prikjes uit. Maar Houtvenne liet niet zo maar betijen en kaatste enkele keren handig door op de lopende spelers. Meer zelfs, Michiels (die van hun) wist rond minuut 20 onze Michiels te verschalken. Schrikken dus van die plotse achterstand en meteen het sein om een tandje bij te schakelen. Het tempo ging de hoogte in en de supporters kregen een leuke wedstrijd te zien, van beide ploegen trouwens.

Het was wel Diegem dat de scheve situatie nog voor de rust kon ombuigen. De eerste kans voor Egerickx werkte de grillige bal niet mee, maar de tweede keer was het wel raak. Netjes aangespeeld door Deflem plaatste Egerickx de bal koeltjes langs keeper Huygelberghs.

Net voor de rust knokte Diegem de bal hoog vrij en kwam Deflem op de rand van de 16 meter in balbezit. Het strafschopgebied en Deflem? Goeie vrienden tegenwoordig: knappe goal en Diegem toch wat geruster naar de kleedkamers in de catacomben van ’t Kuipje.

In de tweede helft was het Diegem niet gegund om wat brandstof te sparen voor de midweek bekerwedstrijd, want de thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Michiels moest erg waakzaam blijven, loste enkele hete standjes op en Houtvenne kwam nog het dichtste bij een doelpunt toen een knappe lob van Van Hoogten op de dwarsligger viel.

Al leek de match toen al wel gespeeld. Het paletje scorend vermogen lijkt immers te vergroten in de Diegemse rangen, ondanks het uitvallen van onze ongelukkige topscorer Barkellil. Yves Vanderveeren schaaft momenteel aan de stilliggende fases en ook dat loont. Met De Bouw twee keer als aangever en Bautmans twee keer als afwerker werd de beslissende kloof geslagen en kan het vizier stilletjes aan gericht naar woensdagavond.

Jaja, de kleintjes worden niet gespaard door de kalendermakers van de grote jongens. Drie keer aan de slag op één week tijd, daar hoor je profclubs al weleens over klagen. Wij klagen niet natuurlijk, onze onvolprezen physical coach Dirk Peremans weet onze amateurs even professioneel aan de start te brengen. Al raad ik de jongens toch aan om wat extra uurtjes slaap in te lassen… Het helpt misschien om de huidige rangschikking boven het bed te hangen? Hoogstraten, Eendracht Aalst en Diegem Sport, samen in de top drie met het maximum van de punten. We zegden het al: het marcheert…

Beste supporters en voetballiefhebbers! Tijd om jullie agenda boven te halen en de twee voetbalafspraken met fluo te markeren. Woensdag komen de profs van Lommel SK (1B Pro League) naar Diegem afgezakt voor de beker, en zondag is het de beurt aan SK Aalst (6 op 6 in onze reeks). Onze jongens hebben keihard gewerkt om de start van deze competitie niet te missen en verdienen gewoon een grote en enthousiaste opkomst!

Uitslag

PloegGoals
Houtvenne1
Diegem4

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jan KriekenGuido Verheyen
Thibo Le Pera
  • Freddy 13/09/2021 at 14:18

    Al vele jaren geleden , dat we zo een prima start maakten 👍👍 Prima mannen en dikke proficiat met jullie prestaties 👍👍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.