Eén goal + één clean sheet = bingo!

Voor de wedstrijd tegen Diegem Sport werden de meer dan 400 jeugdvoetballers van Hades Hasselt aan het publiek voorgesteld. De buren van Pukkelpop werken intensief aan de jeugdopleiding en kunnen een voorbeeldige doorstroming van eigen jeugdspelers naar de A-kern voorleggen. In dat opzicht zijn zij erg verwant met onze club en is het wederzijds respect voelbaar.

Eens tussen de lijnen verdwijnt de broederschap voor negentig minuten naar de achtergrond, want waar Hades zich met tien punten netjes tussen de topploegen gevoegd had bleef Diegem haperen met vier punten uit de eerste vijf wedstrijden en toonde het zich vastberaden om daar iets aan te doen.

De thuisploeg zocht naar een vroege voorsprong en hanteerde daarbij geregeld de lange bal. Met ouwe getrouwe Dieter Vanderelst opnieuw erbij in het hart van de defensie had Diegem hierop meteen een antwoord. Diegem slaagde erin om de Limburgers uit de buurt van de goal te houden en hoewel de wedstrijd best te genieten was bleven de doelkansen uit. Diegem dreigde een paar keer op hoekshop en de thuisploeg testte de alertheid van Michiels met een verre schuiver maar dat was het dan ook. Diegem deed beter met de rust in zicht. Struys kreeg de bal in de voet na een vrije trap op rechts en stuurde die strak voor doel, waar Egerickx verlengde en de goed doorgelopen Mauën kon binnenwerken.

Met een stevig portie realisme en een voorbeeldige werkkracht kon Diegem de 0-1 de volle negentig minuten vasthouden. Coach Licata herschikte na de rust het plan en poogde nu eerder met voetbal over de grond het Diegemse slot open te breken. Het bleek onbegonnen werk. Diegem stond pal en ontfutselde de bal voordat nieuwe spits Efekia Mongo kon aangespeeld worden. Het schudde zelf enkele aanvallen uit de mouw maar vergat de goeie laatste pas en de definitieve knock-out uit te delen.

Zo bleef het spannend tot op het einde maar Diegem bleef verdiend overeind. Meteen de wet van Vanderveeren in de praktijk gebracht. Je wint ‘m evengoed met één goal! De eerste clean sheet in competitie, drie punten op zak en een ruk vooruit in de rangschikking naar een aanvaardbare stek in de middenmoot waar zes clubs met zeven punten staan te trappelen om aan te sluiten in de linker kolom. Volgende week in eigen stadion ontvangt Diegem RC Mechelen dat thuis met 0-1 verloor van Bocholt en tien punten achter de naam heeft. Geen hapklaar brokje dus, maar Diegem heeft net op tijd een nieuw gezicht getoond, een goeie reden om eens te komen kijken!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Hades0
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jonas TimmermansStef Stas
Tom De Bruyne
  • Freddy 10/10/2022 at 10:27

    Ferm mannen , proficiat! Nu verder doen en nog een paar overwinningen maken , zodat we terug aansluiting krijgen met de top !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.