Diegem wint topmatchen!

De start van de wedstrijd tegen topper Sp. Hasselt werd verplaatst naar 16.00 uur op zaterdag om de concurrentie met het WK cyclocross te ontlopen en de supporters de gelegenheid te geven zowel de wedstrijd te volgen als de voeten onder de goedgevulde tafels van het mosselfeest te schuiven, het topevenement van de club.

Na de knappe prestatie tegen Belisia Bilzen vorige week keken alle supporters uit naar een eventueel verlengstuk en zij werden verdorie op hun wenken bediend! Sp. Hasselt draait terecht mee in de top van de klassering, heeft veel talent rondlopen en versterkte zich bovendien met goudhaantje Cuypers in de spits.

De staf van Diegem parkeert geen bus tegen een sterke tegenstander. Eerder een spinnende Tesla die bij elke gelegenheid in een mum van tijd accelereert (of overdrijven we nu een beetje?). Na een kwartier op en neer pakte keeper Vanmarsenille de bal twee keer in de hand, wat dus niet toegestaan is. De onrechtstreekse vrije trap werd na een korte tik door Egerickx hard door het bos van benen geschoten en de bal verdween na een deviatie tegen de  netten. Als het draait valt het muntje meestal naar de juiste kant en dat was vandaag niet anders. Diegem bleef druk zetten, kreeg een paar momenten om de voorsprong te verdubbelen maar ook de bezoekers lieten zich gelden . Wanneer iedereen zich langzaam schikte dat de 1-0 voorsprong naar de rust zou worden meegenomen sloeg Hasselt toe. Een hoge balwinst en een snelle afwerking van Cuypers verprutste het harde werk van de eerste periode.

Dat Diegem hierdoor niet aangeslagen was zou al snel blijken in de tweede helft. Na een kwartiertje op en neer volgde een knappe ingeving van Struys die de bal vanuit de draai in de hoek poeierde. De nieuwe voorsprong verscheen op het scorebord en Diegem rook een nieuwe stunt. En al zeker nadat een scherpe vrije trap van De Bouw via een deviatie bij Gody belandde die de bal – met de kop aub – over Vanmarsenille in doel verwerkte!

Nog voor de euforie van de derde treffer wegebde sloeg Cuypers opnieuw toe met een hard gekruist schot in de verste hoek. Het beloofde dus nog een hels half uur te worden. De opnieuw inzetbare Vanderelst kwam de zieke Labiad vervangen achterin. Hasselt opende alle registers en Diegem bleef zich de ziel uit het lijf lopen om de Limburgse aanvallen te neutraliseren. Ook de jongeren Sulejmani en Mpanzu werden mee de strijd ingegooid om de zege vast te houden. Al ver in de blessuretijd kreeg de dekselse Cuypers toch nog een kans om het gelijkspel uit de brand te slepen maar de Diegemse onverzettelijkheid gunde hem de hattrick niet!

Tegen het Limburgse drieluik is de stand in punten na twee partijen aldus 6 op 6 voor groenwit. Volgende woensdag trekken de jongens naar het verre Bocholt, zonder Struys op het wedstrijdblad evenwel. Hij kreeg toch een overdreven gele sanctie van de overigens erg sterk leidende referee. En Vanderelst tenslotte, die speelde de match uit, zonder breuken of blutsen.

Een topweekend voor Diegem Sport dus!

Een schitterende hard bevochte zege van spelers en staf als bekroning van het eigen werk én als bedanking voor de vele, vele helpende handen op het mosselfeest. De pioniers van het mosselfeest geloven hun ogen niet!

Hand-in-hand. Het eerste team en de jeugdafdeling in balans. Zonder vrijwillige medewerkers en alle enthousiaste bezoekers van onze evenementen is dit succes niet te realiseren. Een gemeend dank u wel is hier dus op zijn plaats!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem3
Hasselt2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Willem HuygheKenneth Lenaerts
Tom Dillen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.