Diegem weigert te verliezen!

Het duurde even voordat Diegem de match pruttelend in handen pakte tegen Hades Hasselt. Na enkele mogelijkheden onder andere voor Bautmans en Deflem verwaterden bovendien de goede bedoelingen en werkte de thuisploeg één van de mindere speelhelften van dit seizoen af. In plaats van te reageren met het geëigend recept van snel voetbal over de grond werd te vaak gekozen voor de lange bal of te lange loopacties met de bal aan de voet.

De bezoekers uit Hasselt torsen de titel van specialist in de gelijke spelen maar echt vrolijk stemt hun dat niet. Met heel wat voetbalvaardige pionnen in de rangen proberen zij zo snel mogelijk van dit etiket af te geraken en dat leek aardig te lukken toen zij nog voor de rust uitliepen tot 0-2, met goals van Claes en Cascio die vanuit Diegems standpunt vermijdbaar leken. Net voor het rustsignaal kon De Bouw met wat achtergebleven keepergenen diezelfde Cascio op de doellijn van de 3-0 houden.

Na het rustsignaal werkte Diegem zich langzaam maar zeker terug in de match. Zo’n 3-0 ophalen in Bocholt, het schept wat vertrouwen in verloren gewaande situaties. Een penalty werd de infiltrerende Deflem niet gegund, maar hij haalde nadien wel zijn gram. Al was het nog wat wachten op de aansluitingstreffer die wel van schitterend fabricaat was: Frix nam op links de bal in één tijd op de slof en leverde de perfecte voorzet af, Deflem kopte die even knap langs een nochtans goed keepende Gijbels. Toen diezelfde Deflem randje buitenspel de 2-2 binnenschoof werd de kloof alweer gedicht. Nog even op zoek gaan naar de drie punten zat er niet in alle hoofden in, maar met dit gelijkspel behoren we te kunnen leven. Of de Hasselaars met hun zesde gelijkspel nog content zijn valt te betwijfelen.

Diegem weet diep in elke wedstrijd altijd nog een onverwachte troef op tafel te gooien, een kwaliteit die het dankt aan de met zorg opgebouwde fysieke fond. Zo kunnen stroeve wedstrijden toch nog tot puntenwinst omgebogen worden.

Maar van ons mag het er volgende week vanaf minuut 1 terug boem op zijn, hoor. Het zal ook nodig zijn zaterdagavond op het veld van Lyra-Lierse. De leider lijkt ervandoor te gaan met Hoogstraten in het zog. Waarna er zes ploegen volgen in een bereik van 2 puntjes. Het wordt dus knokken om de aansluiting te waarborgen.

WDB

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Hades2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marnic ClaesErwin Hermans
Wesley Ketels

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.